Κυριακή, Σεπτεμβρίου 02, 2007

ΚΥΡΙΑ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΣΥΝΔΕΤΩΝ.

Τις μέρες που πέρασαν, έγινε αρκετός λόγος για κάποιους ανθρώπους στην Πελοπόννησο (κυρίως στην Ηλεία), που εμφανίστηκαν σε τράπεζες και κατάφεραν να πάρουν το βοήθημα των 3.000 ευρώ, χωρίς να είναι οι ίδιοι πυρόπληκτοι, ήτοι χωρίς να το δικαιούνται. Συχνά οι παρανόμως τσεπώσαντες το τριχίλιαρο, ήταν τσιγγάνοι. Όταν δεν ήταν τσιγγάνοι, τους βάφτιζαν τσιγγάνους με το ζόρι, κρίνοντας την καταγωγή τους από την εμφανισιακή τους αθλιότητα. (Δεν ξέρω αν ήταν τσιγγάνοι, ξέρω όμως ότι σίγουρα ήταν φτωχοί).

Αρκετοί έντιμοι και νομοταγείς συμπολίτες μας (προεξαρχόντων των εντιμότατων δημοσιογράφων), βλέποντας το (οπωσδήποτε αρνητικό) φαινόμενο, βγήκαν από τα ρούχα τους. Στα λόγια τους θα μπορούσε κάποιος να διαβλέψει μια αγωνία για την εθνική οικονομία, του στυλ: "Όλοι αυτοί οι παρανόμως εισπράξαντες το παραδάκι, μήπως ρίξουν έξω την εθνική οικονομία διά της μικροαπάτης τους"?

Παράλληλα, εμφανίστηκαν προβληματισμοί του στυλ "Μήπως η απλόχερη διανομή του τριχίλιαρου συνιστά απόπειρα εξαγοράς της ψήφου των εν λόγω φτωχοδιαβόλων"?

Γενικά, άρχισε να κυκλοφορεί η άποψη ότι το γεγονός πως 100-200 φτωχοδιάβολοι εισέπραξαν παρατύπως το τριχίλιαρο, αποτελεί κυβερνητική γκάφα ολκής.

Η γνώμη μου είναι η εξής:
Δοθέντος ότι οι εν λόγω φτωχοδιάβολοι-απατεωνίσκοι εμφανέστατα έχουν ανάγκη τα φράγκα που παρανόμως εισέπραξαν, ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους. Εν ανάγκη, ας τους δοθεί και κάτι παραπάνω, μπας και καταφέρουν να δουν θεού πρόσωπο.
Καλό είναι όταν αναφερόμαστε στους εν λόγω φτωχοδιάβολους, να θυμόμαστε δύο (ενδεικτικές) ειδήσεις του τελευταίου μήνα:

ΣΕ ΝΕΑ ρύθμιση χρεών των ΠΑΕ και ΚΑΕ για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση, με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Η εν λόγω ρύθμιση θα επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο με 51,5 εκατ. ευρώ στα επόμενα δέκα χρόνια....
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 28 Ιουλίου 2007
http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=1392411


και επίσης:
Σε 10.817.400 ευρώ ανέρχεται η εκλογική επιχορήγηση των κομμάτων όπως καθορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλου περισσότερες πληροφοριές, μετά τη συμφωνία που υπήρξε στη διακομματική επιτροπή. Το ποσό κατανέμεται στα κόμματα της Βουλής και της Ευρωβουλής για να καλύψουν τις προεκλογικές τους δαπάνες. Το 60%, δηλαδή 6.490.440 ευρώ θα καταβληθεί πριν από τις εκλογές ως εξής: Στη Ν.Δ. 3.026.968,85 ευρώ. Στο ΠΑΣΟΚ 2.705.902,03. Στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας 393.472,51, στο Συνασπισμό 217.728,70 και στο ΛΑΟΣ 146.367,91 ευρώ.
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2007
http://news.pathfinder.gr/news/greece/politics/422343.html


Αν αθροίσουμε τα ανωτέρω ποσά, θα διαπιστώσουμε ότι περίπου 62.000.000 ευρώ πάνε σε τσέπες ανθρώπων που θα μπορούσαν να ζήσουν και χωρίς αυτά.

Αν αυτά τα ποσά περισσεύουν όταν πρόκειται να καταλήξουν στις τσέπες ευκατάστατων, τότε είμαι σίγουρος πως περισσεύουν και όταν είναι να φτάσουν σε τσέπες φτωχοδιάβολων.

Και, στην τελική, αν κάποιος εξοργίζεται επειδή κάποιοι μικροαπατεώνες εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο των πυροπαθών για να γίνουν πλουσιότεροι... Ε, τότε αυτός ο κάποιος, καλό είναι να μάθει να μην εξοργίζεται επιλεκτικά!

Το λέω αυτό, επειδή είμαι πεπεισμένος ότι ο επιλεκτικός θυμός ενάντια στις μικροαπάτες, είναι -τζίζ!- κακό πράγμα, που συμβάλλει στην απόκρυψη των χοντρών καταστάσεων... Συμβάλλει στο να μας γίνονται συνήθεια οι καρχαρίες, και να ασχολούμαστε μόνο με τις αθερίνες.
Έτσι νομίζω.

2 σχόλια :

  1. Είσθε μίσθαρνον όργανον των εχθρών του ΕΛ-ληνοχριστιανικού ημών πολιτιΖμού, και της πανσέΦτου κληρονομικής ημών Δημοκρατίας.


    Παρακαλείσθε όπως περάσετε από το Υπουργείον Αγάπης δια υπόθεσιν σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείτε το οργουελικόν υπουργείον αγάπης? Αν ναι, θα υπάγω, διότι μου έλειπε ένα ζεύγος βραχιολάκια! :-)

    Στην Αλεξάνδρας δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si