Τετάρτη, Μαρτίου 26, 2008

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΝ ΚΑΝΑΛΙΚΟΝ ΑΡΩΤΗΓΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ


Δέν ξέρω τι σόϊ μαλακία κυβερνάει τα μυαλά των καναλαρχώνε. Ούτε ξέρω τι σόϊ μαλακία κυβερνάει τα μυαλά των τηλεοπτικών δημοσιογράφων.
Ούτε θέλω να μάθω.

Το σίγουρο είναι ότι η μαλακία που κυβερνάει αμφότερους, καναλάρχες και δημοσιογράφους, τους οδηγεί στην εξής παραδοσιακή ηλιθιότητα:
Σε κάθε εθνική επέτειο, ήτοι σε κάθε 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου (μερικές φορές και στη 17η Νοεμβρίου) οι μαλακοκάβληδες με τα σκληρά μαρκούτσια ανά χείρας, εξορμούν σε δρόμους και πλατείες κάνοντας την ηλίθια ερώτηση:
"Τι ξέρετε για τη σημερινή επέτειο"?

Ορμούμενοι από μίσος προς τη νεολαία, συνήθως ρωτάνε νεολαίους. Προσπαθούν να εξευτελίσουν τη νεολαία που τους τρώει τις γκόμενες. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η νεολαία είναι αποκομμένη από την γνώση της ιστορίας.

Οι εν λόγω μαλακοκάβληδες μαρκουτσοφόροι δήθεν δημοσιογράφοι, έχουν μια κάβλα (μαλακοκάβλα) να αποδείξουν ότι η νέα γενιά (και γενικά ο ελληνικός λαός) δεν έχει ιδέα περί του τι σημαίνει η τάδε εθνική (ή άλλη) επέτειος.

Από την άλλη πλευρά, η νεολαία τους αντιμετωπίζει με τον πρέποντα χλευασμό.
Τους φτύνει κατάμουτρα.
Άρες μάρες κουκουνάρες τους απαντάει.

Συνήθως εισπράττουν απαντήξεις του στυλ "δε βαριέσαι αδερφέ", "δεν ξέρω", και τέτοια. Λογικό είναι. Ο κόσμος τους γράφει στ' αρχίδια του. Τους ξεφτιλίζει. Τους φτύνει κατάμουτρα.
Τους φέρεται όπως τους αξίζει, δηλαδή.

Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι εν λόγω μαλακοκάβληδες, όταν ακούνε "δεν ξέρω" δικαιώνονται. Ενώ ο κόσμος τους φτύνει, οι μαλακοκάβληδες με τα σκληρά μαρκούτσια νομίζουν ότι ψιλοβρέχει.

Τι θα κάνουμε με το επετειακό έθιμο των μαρκουτσοφόρων μαλακοκάβληδων?
Ας πούμε, άντε και με πετυχαίνουν στο δρόμο.
Άντε και με ρωτάνε.
Τι απαντάω?

Άντε και σε πετυχαίνουν εσένα, καλέ μου αναγνώστη.
Τι τους απαντάς?

Ρίχνω στο τραπέζι την εξής απάντηση-σλόγκαν, που με την ανάλογη προσαρμογή, μπορεί να ταιριάξει σε όλες τις εθνικές επετείους:

"Στις 25 Μαρτίου 1940, οι εξεγερμένοι Βυζαντινοί φοιτητές με αρχηγό τον Κολοκοτρώνη είπαν ΟΧΙ στον δικτάτορα Λευτέρη Παπαδόπουλο, πράγμα που είχε ως συνέπεια ο Μεταξάς να ηττηθεί στη ναυμαχία του Μαραθώνα, ενώ αργότερα, στις 28 Οκτωβρίου, ο ναύαρχος Βελουχιώτης συνέτριψε τον στρατηγό Ρούπελ στη μάχη της Σαλαμίνας. Όμως μετά γύρισε η φάση και ο Καραϊσκάκης έκανε πραξικόπημα στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να σουβλιστεί ο Αθανάσιος Διάκος από τον Ξέρξη στη μάχη της Τροπολιτσάς".


Νoμίζω ότι μια τέτοια μαλακισμένη απάντηση, θα ήταν η δέουσα και πρέπουσα απάντηση προς τη μαλακισμένη ερώτηση που θέτουν οι δημοσιοκάβλοι.
Σκεφτείτε: Αν 30-40 άτομα απαντούσαν τοιουτοτρόπως, είτε οι μαρκουτσοφόροι θα έμεναν άνεργοι, είτε απλά θα εκτίθεντο...

Think about it...

(Γνωρίζω ότι η λέξη "καυλί" γράφεται με "υ". Αλλά επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με βόδια [λέξη που αρχίζει από "β"] προτίμησα τη λέξη "μαλακοκάβλης" να τη γράψω με β, εφόσον αναφέρεται σε μια επαγγελματική κατηγορία βοδιών).

2 σχόλια :

  1. Ή ακόμα ότι γιορτάζουμε το 1-1 που έφερε η εθνική Ελλάδας απέναντι στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης υπερομάδα του Φαν Μπάστεν και του Γκούλιτ Ολλανδία στα προκριματικά του Ευρω - 1988 στο Άμστερνταμ την 25-3-1987.

    Ή καλύτερα την αποκαθήλωση της φωτογραφίας του πΟΡδότη Δούσαν από την Original της Βαρυμπόμπης την 25-3-1997.

    Μετά έχεις να ακούσεις Φιλιππικούς για ποδοσφαιροποίηση της Ιστορίας, της νεολαίας και του χελλένικ μουΖάκα, άλλο πράμα...

    ΥΓ.

    Αρώτηξα τον μπούτζον μου και δεν ήξεβρε αν το καυλί γράφεται με β ή με αυ. Μπούτζος αγράμματος η ΑΕΚ δεν παίρνει πρωτάθλημα. (Κουλόν αλλά αληθές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε Κάρολε,
    το καυλί όντως γράφεται με "αυ", προκύπτον εκ της λέξεως "καυλός", που σημαίνει μέσες-άκρες το τρυφερόν βλαστάριον.

    Αντιθέτως, η λέξη "μπούτζος" (Καραϊσκάκειος εκδοχή της λέξεως "πούτσος") έχει σλαβικές ρίζες, σημαίνει δε κάτι σε στυλ ξερωγώ λόφο, βουναλάκι κλπ.

    Υπό αυτή την έννοια, σαφώς η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην ανηφόρα του πρωταθλήματος... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si