Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2009

ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ, ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ

Σε γενικές γραμμές, είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.
Βέβαια, μερικές φορές ντρέπομαι που είμαι Έλληνας.

Σε γενικές γραμμές, γουστάρω που έχω μπλογκ.
Βέβαια, μερικές φορές ντρέπομαι που μπαίνω στο ίδιο καζάνι με άλλους μπλόγκερς.

Μια από τις μέρες που ντράπηκα επειδή είμαι Έλληνας, μια από τις μέρες που ντράπηκα επειδή έχω μπλογκ, είναι η σημερινή. Αφορμή, αυτή εδώ η κατάπτυστη δημοσίευση που πέτυχα στο apneagr.
Δεν το γνωρίζω το apneagr, και βαριέμαι να ψάξω να δω περί τίνος πρόκειται. Έχει ανακατευτεί το στομάχι μου με όσα διάβασα, και μου έρχεται να ξεράσω, οπότε σιγά μην κάτσω να ψάξω να δω αν είναι καλό ή κακό μπλογκ.

Βέβαια, κάποιοι φίλοι μου το έχουν στη λίστα αυτών που διαβάζουν, και οι φίλοι μου είναι εκλεκτοί και καλοί άνθρωποι. Δύσκολα θα μπορούσα να τους φανταστώ να διαβάζουν με προσοχή τη "Χρυσή Αυγή", ας πούμε. Επομένως, υποθέτω πως το apneagr δεν μπορεί να δημοσιεύει μόνο χρυσαυγίτικα δημοσιεύματα, αλλιώς οι φίλοι μου δεν θα το παρακολουθούσαν. Έτσι θέλω να ελπίζω...

Αλλά ας δούμε λίγο αναλυτικότερα το εν λόγω εμετικό δημοσίευμα, που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα:

Υποτίθεται πως κάποιοι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα στέλνουν ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Μαρκογιαννάκη. Και του λένε τα εξής:

Μετά την επίσκεψη σας στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα, την συνάντηση σας μαζί μας και την διαβεβαίωση σας ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της περιοχής από τον μεγάλο όγκο των Λαθρομεταναστών (και ότι αυτό συνεπάγεται) και όπως εσείς ο ίδιος ανακοινώσατε την λήψη έκτακτων μέτρων για την ελάφρυνση του βάρους που σηκώνουμε, γιατί την εξάλειψη δεν είστε σε θέση να την επιτύχετε, έχουμε να διαπιστώσουμε τα παρακάτω:

Παρατηρείστε ότι η λύσις, η ιδεώδης λύσις, θα ήταν "η εξάλειψη" των λαθρομεταναστών. Αλλά επειδή κάτι τέτοιο το θεωρούν ανέφικτο προς το παρόν, κάνουν σκόντο, ζητώντας απλώς "την αποσυμφόρηση της περιοχής από τον μεγάλο όγκο των Λαθρομεταναστών".
Παρατηρείστε ότι τη λέξη "Λαθρομεταναστών" τη γράφουν με κεφαλαίο λάμβδα, προφανώς για να τονίσουν το λαθραίον του πράγματος.
Παρατηρείστε επίσης ότι αποφεύγουν να εξηγήσουν "τι είναι αυτό που συνεπάγεται ο μεγάλος όγκος των Λαθρομεταναστών". Ίσως ξέρουν πως το μόνο που συνεπάγεται ο μεγάλος όγκος φτωχών σε μια γειτονιά, είναι κάνα μερεμέτι με φτηνό μεροκάματο στα σπίτια τους. Και ίσως δεν θέλουν να το πουν. Ίσως βέβαια να εννοούν και κάτι άλλο, αλλά ξέχασαν να το πουν.

Όμως παρακάτω αλλάζουν βιολί:
Η παρουσία των περιπόλων εξαντλείται στην πλατεία και όχι στους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι γύρω και κάτω από την πλατεία να έχουν γεμίσει μετανάστες.

Εδώ τους ξεφεύγει η αλήθεια: Ότι το πρόβλημά τους δεν είναι οι "Λαθρομετανάστες" με κεφαλαίο λάμβδα. Όχι! Το πρόβλημά τους είναι γενικώς οι μετανάστες!
Θέλουν να το κρύψουν, αλλά η χαρά δεν τους αφήνει...
Και συνεχίζουν:
ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΔΕΙΑ αλλά ο ουσιαστικός έλεγχος καθώς και η σύλληψη και απομάκρυνση των λαθρομεταναστών.

Παρατηρούμε ότι αυτό που τους ενοχλεί δεν είναι η όποια -ας πούμε- εγκληματικότητα των μεταναστών... Όχι! Αυτό που ζητούν είναι να συλλαμβάνονται και να εκδιώκονται οι μετανάστες, μόνο και μόνο επειδή είναι μετανάστες.
Αλλά επειδή αντιλαμβάνονται πως αν το πουν στα ίσα, ακόμα και ο Μαρκογιαννάκης θα τους κράξει, θυμούνται πάλι τη μαγική λέξη "λαθρομετανάστες". Με μικρό λάμβδα η λέξις αυτή τη φορά.
Παρακάτω, το γυρνάνε στη σουρρεαλιστική σύνταξη, γράφοντας το εξής:
Αποτέλεσμα αυτής της απουσίας της αστυνομίας και των περιπολιών είναι η ύπαρξη παλιών οικημάτων και διαμερισμάτων που παρελαύνουν ανά εβδομάδα καινούριοι λαθρο-μετανάστες και κανένας δεν παίρνει μέτρα, ούτε έλεγχο κάνει.

Όπου έκπληκτοι μαθαίνουμε ότι η απουσία της αστυνομίας φταίει για την ύπαρξη παλιών οικημάτων και διαμερισμάτων... Το αν εννοούν ότι η αστυνομία θα έπρεπε να τσακώσει μερικές μπουλντόζες ας πούμε, για να ισοπεδώσει τα παλιά οικήματα, μένει να διευκρινιστεί. Πάντως αν εννοούν αυτό, δεν το λένε ανοιχτά, ίσως επειδή θέλουν να τα έχουν καλά με την αστυνομία, που οι μετέχοντες σε αυτήν, άλλη όρεξη δεν είχαν από το να δουλεύουν κομπρεσέρ και μπουλντόζες...
Και συνεχίζουν οι εν λόγω κάτοικοι:
Το αποτέλεσμα των ʽπεριπολιών σαςʽ είναι τέτοιο που η διακίνηση τεράστιου αριθμού αλλοδαπών συνεχίζεται ανεμπόδιστα. Όλη η περιοχή καθώς και η πλατεία ξαναγέμισε με μεγάλο αριθμό Αφγανών που συνωστίζονται και Αφγανών μικροπωλητών που πουλάνε φαΐ

Μένω εκστατικός και κάνω ενός λεπτού σιγή, αναλογιζόμενος τα δύο αυτά τεράστια εγκλήματα των Αφγανών: Πρώτον συνωστίζονται, και δεύτερον πουλάνε φαΐ!
Μιλάμε για ανήκουστη παραβατικότητα!
Ακούς εκεί να πουλάνε φαΐ...
Πως να μην ενοχληθούν μετά οι κάτοικοι?
Οι οποίοι κάτοικοι, απτόητοι συνεχίζουν το εμετικό τους παραλήρημα, αλλάζοντας στόχο αυτή τη φορά:
Την επόμενη ημέρα ομάδα ʽαναρχικώνʽ;;; γνωστών αγνώστων;;;; γύρω στα 40 άτομα, κατηφόρισαν την πλατεία, έφτασαν έξω από το Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα, έσπασαν 10 αυτοκίνητα και έφυγαν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ,ΦΩΝΆΖΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ʽʽΜΗΝ ΤΡΈΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ʽʽγια να συνεχίσουν σπάζοντας το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και της Εμπορικής στην Αχαρνών. Την ίδια ώρα το Α.Τ. ήταν ενισχυμένο με 70 άτομα (λόγω των γεγονότων στο παρκάκι στην Πλ. Κύπρου) οι οποίοι μπήκαν μέσα στο Τμήμα και παρακολουθούσαν από τα παράθυρα τους ʽαναρχικούςʽ να σπάνε 10 , όχι 2 η 3 αλλά 10 αυτοκίνητα. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε για την αδιαφορία και ανυπαρξία της αστυνομίας καθώς και για την αδικαιολόγητη στάση των 70 αστυνομικών να ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ μέσα από το Τμήμα τους αναρχικούς να σπάνε τα αυτοκίνητα μας, ο Διοικητής μας έδειξε το έγγραφο με την ρητή εντολή να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ.

Εκπληκτικό δεν είναι? Είναι!
Διότι με αφορμή τη σφαγή των δέντρων στην πλ. Κύπρου (αυτό που οι εν λόγω κάτοικοι αποκαλούν "γεγονότα στο παρκάκι στην πλ. Κύπρου"), η αστυνομία είχε φλομώσει την περιοχή στα χημικά επί μέρες. Ουδόλως επτόησαν όμως τους εν λόγω κατοίκους τα χημικά. Ούτε τα κομμένα δέντρα. Όχι!
Μάλλον τους γοήτευσε η προοπτική να γίνει πάρκινγκ η εν λόγω πλατεία. Διότι, σου λέει, "δεν έχουμε πάρκινγκ και αναγκαζόμαστε να παρκάρουμε όλοι, μα όλοι, έξω από το αστυνομικό τμήμα". Δεν εξηγείται αλλιώς η διατύπωση πως οι αναρχικοί "έσπαγαν τα αυτοκίνητά μας" που ήταν παρκαρισμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα...
(Καλά, το άλλο το ανέκδοτο που λέει για τον προφήτη όστις προφητικώς είχε προφητεύσει ότι θα γίνει πέσιμο απ' τους αναρχικούς και κάλεσε τον διοικητή να πει στους άνδρες του "να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ", το αφήνω ασχολίαστο, μιας και η μεταφυσική δεν είναι στη σφαίρα των ενδιαφερόντων του παρόντος ποστ).
Και συνεχίζουν (ολοκληρώνοντας με όποιον τρόπο μπορούν) οι εν λόγω κάτοικοι:
Κατόπιν όλων αυτών, θεωρούμε απαράδεκτο τον εμπαιγμό των κατοίκων της περιοχής μας , από πλευράς του Υπουργείου και εσάς προσωπικά, προκλητική και εγκληματική την αδιαφορία σας και θεωρούμε ότι πλέον έχετε όλους τους κατοίκους ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ. Δεν είστε σε θέση να προστατέψετε όχι μόνο την αξιοπρέπεια μας, την περιουσία μας, την διαβίωση μας αλλά ούτε την ίδια μας τη ζωή.

Υποψιάζομαι πως οι εν λόγω κάτοικοι, λέγοντας αυτό, δοκιμάζουν να εκβιάσουν τον Μαρκογιαννάκη. Αλλά μάλλον δεν τον πολυ-νοιάζει: Στην Κρήτη εκλέγεται, και η Κρήτη είναι μακριά.
Μένει ωστόσο η απορία:
Καλά, οι αναρχικοί απειλούν την περιουσία τους, καίγοντας τα αυτοκίνητά τους που είναι "συμπτωματικά" παρκαρισμένα έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Τι όμως θίξει την αξιοπρέπεια, τη διαβίωσή τους, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή?
Υποψιάζομαι ότι και πάλι εννοούν το φαγητό που πουλάνε οι Αφγανοί. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να εννοούν. Ακόμα κι αν υπάρχει κάτι άλλο, ξέχασαν να το αναφέρουν στην επιστολή τους.
Μα καλά, τόσο κακής ποιότητας είναι αυτό το φαγητό?
Στο φινάλε, ας ψωνίζουν τρόφιμα από αλλού! Απλό είναι!
Άντε με τους κοιλιόδουλους, που όλα τα κρίνουν με βάση το φαγητό...

Εκτός βέβαια, κι αν εννοούν ότι θίγεται η αξιοπρέπειά τους επειδή έχουν γείτονες με λίγο πιο σκούρο δέρμα, ή επειδή έχουν γείτονες αρκετά φτωχούς.

Μάλλον αυτό εννοούν δηλαδή... Και είναι κρίμα που ο έμπειρος μπλόγκερ που κρύβεται πίσω (ή οι έμπειροι μπλόγκερς που κρύβονται πίσω) από το apneagr δεν αντελήφθησαν το πραγματικό πρόβλημα των εν λόγω κατοίκων: Οι εν λόγω κάτοικοι δεν θέλουν σκουρόχρωμους γείτονες. Αυτό είναι όλο.

Εντάξει, κι εγώ δεν θέλω ρατσιστές και κομπλεξικούς συμπολίτες, αλλά δεν στέλνω επιστολές διαμαρτυρίας δεξιά κι αριστερά...

5 σχόλια :

  1. Ανώνυμος5:13 π.μ.

    ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΣΑΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    Σχολιο επιστολη απο τους κατοικους του Αγιου Παντελεημονα

    Το αναφαίρετο δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή είναι δικαίωμα κάθε ενός από εμάς και αν δεν απατώμαι νομίζω ότι το πολίτευμα μας είναι Προεδρευόμενη δημοκρατία .Όμως τον τελευταίο καιρό , από τον Νοέμβριο έχω την αίσθηση ότι ζούμε σε μια ΧΟΥΝΤΑ , σε ένα Φασιστικό καθεστώς που πρέπει συνέχεια να απολογούμαστε για τις πράξεις μας και επίσης να δηλώνουμε στον κάθε έναν τα πολιτικά μας φρονήματα , για να μην χαρακτηριστούμε οπαδοί του ΛΑΟΣ η της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Και δεν είναι ότι προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτούς τους δύο χώρους, στο κομμάτι που αφορά την περιφρούρηση της Χώρας και των ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ δικαιωμάτων των Ελλήνων , αλλά οι περισσότεροι διαφωνούμε σε άλλα πολλά και εν πάση περιπτώσει ανήκουμε σε άλλα κόμματα, σε όλα τα κόμματα .

    Δεν τολμάμε να διαμαρτυρηθούμε , να δυσανασχετήσουμε , να νευριάσουμε , να αγανακτήσουμε και μας λένε: ΕΙΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα , ποια εξουσία έχουν να ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

    Να μην φωνάξουμε ότι μας πνίγουνε εκατοντάδες Αφγανοί με την προκλητική συμπεριφορά τους( να κατουράνε μπροστά σου και στην πόρτα σου, χωρίς να νοιάζονται και όταν κάνεις παρατήρηση να σου λένε ΦΕΡΕ ΜΟΥ ΤΟΥΑΛΕΤΑ , ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΤΑΝΑ), όταν χρησιμοποιούν την Πλατεία , την Παιδική χαρά , τα νοσοκομεία που αν πάνε τους νοσηλεύουν, τις δημόσιες υπηρεσίες , τον Ερυθρό Σταυρό , την Εκκλησία που τους ταΐζει ΔΩΡΕΑΝ και που ΕΜΕΙΣ , ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ,ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , όταν μας πυροβολούν, όταν ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.

    ‘‘
    Μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα ένας ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ νοίκιασε ένα υπόγειο διαμέρισμα σε δύο Έλληνες Δικηγόρους στην οδό Αγορακρίτου. Το διαμέρισμα αυτό έγινε Σύλλογος Αφγανών και είχαν μοιραστεί κλειδιά σε όλους να μπαινοβγαίνουν. Γινόντουσαν συνέχεια φασαρίες και οι ένοικοι της πολυκατοικίας τους είχαν κάνει πολλές φορές παρατήρηση. Εκείνο το βράδυ οι ένοικοι κατέβηκαν όλοι μαζί πάλι και όταν άνοιξαν την πόρτα οι Αφγανοί τσαμπουκαλεύτηκαν με τους ενοίκους. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΑΘΕ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Μια πολυκατοικία και μια γειτονιά στο πένθος.
    Βεβαίως οι δυο Έλληνες δικηγόροι έσπευσαν να διαβεβαιώσουν τον ΕΛΛΗΝΑΡΑ ιδιοκτήτη του διαμερίσματος ότι ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ θα τα παίρνει κανονικά .
    ‘‘
    Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που μένουν Αφγανοί, στην οδό Μιχαήλ Βόδα, γίνεται φασαρία και παίζουν ξύλο, 3 τα ξημερώματα. Πάει λοιπόν ο διαχειριστής να τους πει να σταματήσουν και φυσικά δεν του ανοίγουν γιατί είναι πολλοί και χωρίς χαρτιά. Κατεβαίνει στην είσοδο για να πάει στην Αστυνομία που είναι σχεδόν δίπλα και τότε κατεβαίνουν 5 Αφγανοί από το διαμέρισμα και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν ο ένας βγάζει πιστόλι και πυροβολεί τον διαχειριστή . Ο άνθρωπος έσκυψε και οι 3 σφαίρες τρύπησαν την τζαμαρία της Πολυκατοικίας. Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν άλλοι 5 που ήταν μέσα στο διαμέρισμα εκ των οποίων οι 3 ήταν παράνομοι. Τους 5 που διέφυγαν δεν τους βρήκανε.

    Σε κάθε περιστατικό παρουσιάζονται , προφανώς μετά από τηλ. ειδοποίηση, κάποιοι άσχετοι με την γειτονιά που σπεύδουν να μεσολαβήσουν για την απελευθέρωση των προσαχθέντων –συλληφθέντων μεταναστών.
    Μέσα στη βροχή, το κρύο, μέρα η νύχτα , πρωί η βράδυ, σε ΚΑΘΕ περιστατικό, ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, παρουσιάζονται , ανά δυο, τρεις ανάλογα με τους συλληφθέντες ( Η κα ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ είχε εμφανιστεί στο Α.Τ. ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ με άλλους 8 δικηγόρους του ΣΥΡΙΖΑ) , άτομα με μπουφάν, λιγομίλητοι προσπαθώντας να μην δώσουν στόχο, στα μουλωχτά χώνονται στο Αστυνομικό Τμήμα και παρεμβαίνουν υπέρ των συλληφθέντων.

    Η ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ , ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΥΠΡΙΟ ΓΚΡΙΖΟΜΑΛΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ. ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΙΤΕ Η κα ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ, ΕΙΤΕ Η κα ΜΕΛΑ , ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΕΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ
    ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.

    Έτσι και στο περιστατικό της Αγορακρίτου που η μία γυναίκα πέθανε και η άλλη μεταφέρθηκε με εγκεφαλικό στο Νοσοκομείο, την ίδια στιγμή παρουσιάστηκαν δύο τύποι που προσπαθούσαν να πείσουν τους γείτονες που τα είχαν χαμένα ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ .
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

    Όλοι αυτοί οι ρουφιάνοι χαφιέδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΜΦΏΝΟΥ, του ΠΑΜΕ που διεκδικούν ΕΥΡΩ 1400 για τους Ασιάτες(λες και παίρνουμε εμείς τόσα η πληρωνόμαστε τις υπερωρίες μας), που τόοοοοσο πάρα πολύ νοιάζονται για τα δικαιώματα των μεταναστών, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝ;;;;;;;;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Γιατί ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ(που κανένας Αφγανός δεν θέλει να δουλέψει) ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ 1400 ΕΥΡΩ;;;;;;;;;;;;.
    Γιατί όταν η χώρα μας λέει ότι φτάνει , ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και αυτοί μπαίνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;; ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΈΧΟΥΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;;;;;;;;;;;;;;
    ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
    http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/03/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ap, για ποιό λόγο έστειλες όλο αυτό το ρατσιστικό μακρυνάρι?
    Για να με πείσεις?
    Ε, λοιπόν δεν με έπεισες, και να γιατί:

    α) Στην πρώτη παράγραφο, ο συντάκτης (ή, ενδεχομένως, κρίνοντας από τα συμφραζόμενα, Η γυναίκα συντάκτις) του εμετικού-ρατσιστικού παραληρήματος-μακρυναριού, έχει πάθει ένα ψυχολογικό τραλαλά:
    Από τη μια δηλώνει πως "προσωπικά" συμφωνεί με το Λάος-Χρυσά Αυγά, επομένως αναπολεί με νοσταλγία τις εποχές όπου ο φασισμός έλυνε και (κυρίως) έδενε. Ενώ από την άλλη, καταγγέλλει πως (κατά τη γνώμη του) "ζούμε σε ένα φασιστικό καθεστώς". Μα αφού τονε γουστάρει το φασισμό, γιατί ενοχλείται?
    Από την άλλη, ξεχνώντας πως αυτο-καρφώθηκε και μίλησε σε πρώτο πρόσωπο, αποφασίζει ξαφνικά να γίνει πολλά πρόσωπα, και να πει ότι "οι περισσότεροι από εμάς" δηλ. οι περισσότεροι από τους εαυτούς του) "ανήκουν σε άλλα κόμματα, σε όλα τα κόμματα". Κατά προέκταση, εφόσον οι περισσότεροι από τους εαυτούς του ανήκουν σε ΟΛΑ τα κόμματα, κάποιοι θα ανήκουν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Λογικό δεν είναι?
    Επομένως κάποιοι από τους εαυτούς του, ανήκουν σε ένα κόμμα που ο ίδιος λέει ότι εμπεριέχει (ή ίσως αποτελείται από) ρουφιάνους...
    Τι να πω... Άβυσσος, κατασκότεινη άβυσσος η ψυχή του...

    β) Στη δεύτερη παράγραφο, δηλώνει πως τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ που (προφανώς) συχνά του αποδίδεται (δηλ. τον χαρακτηρισμό του φασίστα/ρατσιστή) τον θεωρεί προσβλητικό.
    Και όμως, πάλι έχει άδικο: Ο χαρακτηρισμός "φασίστας/ρατσιστής" ΔΕΝ είναι βρισιά. Είναι πολιτικός χαρακτηρισμός.

    γ) Στην τρίτη παράγραφο, απλά επιβεβαιώνει τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ χαρακτηρισμό περί ατόμου με ρατσιστική ψύχωση. (Τα περί κατουρήματος στο δρόμο, πάντως, δε νομίζω πως αποτελούν αφγανικό χαρακτηριστικό: Ο μέσος Έλλην, έχει κατ' επανάληψη κατουρήσει σε κάποια σκοτεινή γωνιά του δρόμου. Είναι ιστορικώς βέβαιον).
    Πάντως, θαυμάζω την ελληνομάθεια των Αγφανών: Δεν είναι και μικρό πράμα, σε χρόνο μηδέν να έχουν μάθει φράσεις όπως "ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΤΑΝΑ". Πιθανολογώ πως πρόκειται για εκπροσώπους της φυλής των Καλας. (Για τους ανιστόρητους: Η φυλή των Καλας ζει στο Αφγανιστάν, και πιθανότατα αποτελείται από απογόνους στρατιωτών του Μεγαλέξανδρου. Ίσως έτσι εξηγείται η ελληνική τους γλωσσική επάρκεια)

    δ) Στην τέταρτη παράγραφο, έχουμε μια εμφανέστατη διαστροφή της πραγματικότητας: Ενώ όλα δείχνουν πως κάποιοι ελληναράδες ένοικοι κάποιας πολυκατοικίας τσαμπουκαλεύτηκαν με κάτι αφγανούς, ο συντάκτης λέει πως "οι Αφγανοί τσαμπουκαλεύτηκαν με τους ενοίκους". Εν πάση περιπτώσει, το σίγουρο είναι πως κάποιοι ένοικοι έβαλαν τις φωνές επειδή τους ενοχλούσε το χριστουγενιάτικο γλέντι των Αφγανών γειτόνων τους.
    Και, πάντα οι γιατροί συνιστούν στα άτομα με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, να μην μπλέκονται σε λογομαχίες και λεκτικούς καυγάδες, για να μην κινδυνέψουν από εμφράγματα, εγκεφαλικά κλπ.

    ε) Στην πέμπτη παράγραφο αναφέρεται ένα περιστατικό που είναι δυσάρεστο μεν, αλλά που θα μπορούσε να έχει συμβεί σε οποιοδήποτε διαμέρισμα οποιασδήποτε πολυκατοικίας.

    στ) Στην έκτη και έβδομη παράγραφο, στοχοποιούνται τα "άτομα με μπουφάν". Περίεργο, γιατί το χειμώνα, το μεγαλύτερο μέρος του αθηναϊκού πληθυσμού φοράει μπουφάν.
    Πίστεψέ με, το μπουφάν είναι ένα νόμιμο ρούχο. Βέβαια, αν θες, στα πλαίσια των σουρρεαλιστικών μου αναζητήσεων, μπορώ να βοηθήσω τον συντάκτη στο να ξεκινήσουμε ένα μπλογκ που θα αποτελέσει μετερίζι στον αγώνα για να τεθεί εκτός νόμου η χρήση μπουφάν.
    Άλλο μπλογκ, θα μπορούσε να σταθεί πρωτοπόρο στον αγώνα ενάντια στους λιγομίλητους συμπολίτες μας: Σαφώς οι φαφλατάδες συμπολίτες μας είναι πολύ πιο διασκεδαστικοί από τους λιγομίλητους!
    Πάντως είμαι βέβαιος ότι οι κουκουλοφόροι ναζιστές της κατοχής είχαν για χαρακτηριστικό το ότι φόραγαν κουκούλες και το ότι ήταν ναζιστές. Δεν είχαν για χαρακτηριστικό το ότι φόραγαν μπουφάν.

    ζ) Το να ρωτάς έναν γκριζομάλλη για τον οποίο ξέρεις από που κρατάει η σκούφια του, όπως και το να ρωτάς δύο επώνυμες δικηγόρους "ποιοί είστε", δεν νομίζω ότι είναι και πολύ λογικόν...

    η) Προς το τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, ο συντάκτης του κειμένου τα βάζει με τα κόμματα της αριστεράς (στα οποία, όπως θυμόμαστε, έχει δηλώσει ότι ανήκουν κάποιοι από τους εαυτούς του).
    Και τι τους προσάπτει? Τους προσάπτει ότι αγωνίζονται για να παίρνουν οι μετανάστες 1400 ευρώ το μήνα, ώστε να μπορούν να ζούνε αξιοπρεπώς.
    Και γιατί το προσάπτει αυτό στα κόμματα της αριστεράς? Επειδή, όπως λέει χαρακτηριστικά λες και παίρνουμε εμείς τόσα η πληρωνόμαστε τις υπερωρίες μας".
    Επιβεβαιώνοντας έτσι, ττην παλιά αλήθεια: Ότι το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται ΚΥΡΙΩΣ μέσα στα μυαλά και στις καρδιές φτωχών και καταπιεσμένων ανθρώπων του μόχθου, και ειδικά εκείνων των ανθρώπων του μόχθου που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να παλέψουν για καλύτερα μεροκάματα, που ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να παλέψουν ακόμα και για το στοιχειώδες: Να πληρώνονται για την υπερωριακή τους απασχόληση... Των ανθρώπων του μόχθου που ΤΡΕΜΟΥΝ το αφεντικό τους...
    Κι επειδή έχουν την ανάγκη κάπου να ξεσπάσουν την οργή τους για την καταπίεση τους από το αφεντικό, ξεσπάνε σε εκείνους τους συναδέλφους τους που θεωρούν πιο αδύναμους: Τους μετανάστες.

    Αντί να ζητήσουν έναν αξιοπρεπή μισθό, αντί να ζητήσουν να πληρώνονται τις υπερωρίες τους, προτιμούν να γλύφουν το αφεντικό που τους κλέβει τις υπερωρίες, και να τα βάζουν με τους φτωχότερους συναδέλφους τους...
    Και όλα αυτά, τα κάνουν καλυπτόμενοι πίσω από δήθεν εθνικούς διαχωρισμούς.
    Αντί να εννοήσουν πως οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, έχουν κοινά συμφέροντα, κάθονται και ασχολούνται με γελοίες συνωμοσιολογίες του στυλ "τι συμφέρον έχουν όσοι αγωνίζονται"...
    Μα, το αυτονόητο: το να καλυτερέψουν τις συνθήκες ζωής τους, για την ποιότητα των οποίων συνθηκών φταίνε τα αφεντικά και όχι οι αλλοδαποί.

    Αν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να εννοήσει αυτό το στοιχειώδες, τότε το ρίχνει στη συνωμοσιολογία. Και είναι κρίμα να συμβαίνει έτσι, αλλά δυστυχώς, συμβαίνει ακριβώς έτσι...

    Και ακριβώς επειδή συμβαίνει έτσι, ακριβώς γι' αυτό δεν είναι πειστικό το κείμενο που παρέθεσες αγαπητέ/αγαπητή ap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Πρκλ, θεωρώ ότι το πρόβλημα των κατοίκων δεν είναι το μελαμψο ή σκούρο του χρώματος των μεταναστών. Το πρόβλημα τους είναι ότι οι μετανάστες είναι φτωχοί...

    Όπως φτωχοί ήταν κάποτε και οι Μικρασιάτες πρόσφυγες. Ίδιο χρώμα, ίδια γλώσσα, και τους φωνάζαμε τουρκόσπορους και σμυρνιές...

    Porca ριμαδοmiseria. Είναι δύσκολο να σου ξαναθυμίζουν το από που ξεκίνησες, με μια βαλίτσα, για το όνειρο των Αθηνών. Το σκεφτόμουν στο ποστ που έβαλες για τους Σκύθες. Μα εδώ όλοι Σκύθες είμαστε. Εσωτερικοί Μετανάστες. Μπάτσοι και κάτοικοι. Και τώρα τα βάζουμε με τους εξωτερικούς. Αλλά μάλλον όχι λόγω χρώματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ, κύριε Σχολιαστά, έχεις απόλυτο δίκιο! Έχω ακούσει εκατοντάδες τέτοιες ιστορίες (και εν μέρει τις έχω αναφέρει στις πρώτες δημοσιεύσεις μου σε αυτό το μπλογκ), όπου με τα ίδια -ακριβώς- επιχειρήματα που χρησιμοποιούν σήμερα οι "κάτοικοι", κυνηγήθηκαν οι μικρασιάτες...

    Και τότε, όπως και τώρα, ήταν δύσκολοι οικονομικοί καιροί, πρόθυρα του κραχ του 1929... Και κάποιοι ντόπιοι, αντί να βρουν το κουράγιο και το θάρρος και τη μαγκιά να αγωνιστούν για το μέλλον τους, βρήκαν πιο βολικό να τα βάλουν με τους νεοφερμένους.

    Απλά, στις μέρες μας, οι διάφοροι υποτιθέμενοι ντόπιοι, έχουν και το πρόσθετο επιχείρημα της διαφορετικής γλώσσας ή του διαφορετικού χρώματος.

    Και δείχνει μάταιο να τους εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει το πανάρχαιο όνομα "Ορφεύς", για παράδειγμα. Σιγά μην πιστεψουν ότι "Ορφεύς" σημαίνει "μαυρούκος", και ότι εν μέρει έχουν για ένδοξο πρόγονο έναν μαυρούκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεβαστά μου εθνικιστικά κοπρόσκυλα, αν οι ανακοινώσεις σας ήταν πιο σύντομες, ασφαλώς και θα παρέμεναν (στα πλαίσια του λόγου και του αντιλόγου -ήτοι θα παρέμεναν συνοδευόμενες με αντίλογο).

    Αλλά εφόσον είναι τόσο μακροσκελείς, ξεχάστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si