Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009


ΥΠΑΡΞΙΑΚΟΝ ΑΞΙΑΚΟΝ


Χάλια μέρα σήμερα:
Τουλάχιστον τρείς πιτσιρικάδες με αποκάλεσαν "κύριο".
Μου έρχεται να πεθάνω. Γέρασα? Τόσο πολύ γέρασα? Μέχρι χτες μου έλεγαν "ρε φίλε". Σήμερα τι έπαθαν και με λένε κύριο?

Εν τω μεταξύ, το θετικό όλης της μέρας είναι πως στο τελείωμα, διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι τα παιδιά στη Ζωοδ. Πηγής και Ναυαρίνου περνάνε καλά!

Κάτι είναι κι αυτό, είναι μια παρηγοριά, σε τέτοιες εποχές όπου οι πιτσιρικάδες λένε "κύριο" κάτι άτομα σαν εμένα...

Εν τω μεταξύ, θαυμάζω τον κρατισμό και την μεγαλειώδη του εξέλιξη:
Εφ’ όσον τα όργανα της Δικαστικής Λειτουργίας κρίνουν ότι συντρέχει λόγος άρσεως του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας και ζητούν σχετικά στοιχεία από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.) αυτοί οφείλουν να τα παραδίδουν χωρίς να δύνανται να αρνηθούν την παράδοση των στοιχείων, επειδή κατά την κρίση τους το αίτημα δεν είναι σύννομο.

Η αρχή διασφαλίσεως του απορρήτου των επικοινωνιών δεν δικαιούται να ζητήσει εξηγήσεις από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.) για την παράδοση των στοιχείων στα όργανα της Δικαιοσύνης, ούτε πολύ περισσότερο δικαιούται να ζητήσει να ελέγξει τι και ποια στοιχεία παρεδόθησαν στη Δικαιοσύνη. Θέσπιση τέτοιας διατάξεως θα ευρίσκεται εκτός της Συνταγματικής Τάξεως.

Οι πάροχοι υπηρεσιών επικοινωνίας (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.), σε περίπτωση αποστολής τέτοιου αιτήματος από την Αρχή, υποχρεούνται να απαντήσουν μόνο ότι τα στοιχεία παρεδόθησαν στα όργανα της Δικαιοσύνης κατόπιν αιτήματός τους, αναφέροντας απλώς και μόνον τους αριθμούς των διατάξεων ή βουλευμάτων, όπως άλλωστε τούτο προκύπτει σαφώς από το άρθρο 7 του Ν. 3674/2008 «Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου διασφάλισης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας». Η Αρχή, εξ άλλου, υποχρεούται και έχει καθήκον να σεβασθεί τ’ ανωτέρω, εφ’ όσον δε εμμένει στο αίτημά της και θέτει περαιτέρω με οποιονδήποτε τρόπο θέματα ευθύνης των παρόχων (Ο.Τ.Ε., εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λ.π.), είναι προφανές ότι ενεργεί καθ’ υπέρβαση της δικαιοδοσίας της, ότι υπεισέρχεται σε θέματα που αποτελούν αντικείμενο της Δικαιοσύνης και ότι, συνεπώς, ευχερώς δύναται να τεθεί θέμα παραβάσεως καθήκοντος των μελών της.

Διότι άντε με τους άθλιους, που τους είπαμε πως αποτελούν "ανεξάρτητη αρχή" και το έχαψαν...

Μα που ζουν, θεοί μου?
Που νόμιζαν ότι ζουν?
Που νομίζατε ότι ζείτε? Εεεε?

2 σχόλια :

  1. αϊντε μπαμπόγερε σε πήρανε χαμπάρι τα τεκνά ρε (μήπως κουρεύτηκες;) χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε...
    Έλεγα να κουρευτώ, αλλά μάλλον θα το τρενάρω... Γιατί αλλιώς θ' αρχίσουν να με λένε παππού, καλοκαιριάτικα και θα με πάρει από κάτω...
    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si