Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

ΝΕΚΡΟΙ

Κι ενώ ανοίγουμε τέρμα τα ηχεία (το αυτό επιθυμώ και δι' υμάς) και λικνιζόμεθα υπό τους διπλανούς ήχους των Dead Kennedys αναφωνούντες εν είδει μάντρα "Πολ Ποτ, Πολ Ποτ" και "Καλιφόρνια ούμπερ άλλες, Καλιφόρνια ούμπερ άλλες", ξαφνικά μου σκάει ένα φλασάκι και μου θυμίζει την ύπαρξη ελληνικού συγκροτήματος με το όνομα "Νεκροί Μπακογιάννηδες".
Θυμάμαι που είχα ξεσκιστεί στο γέλιο όταν είχα πρωτοακούσει το όνομά τους. Διότι, τι να κλάσουν οι Dead Kennedys μπροστά στους Νεκρούς Μπακογιάννηδες...
(των οποίων τα τραγούδια, παρεπιπτόντως, δύνασθε κατεβάσειν κάνοντας κλικ εδώ -εντάξει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί, όμως μόνο και μόνο εξαιτίας του εφευρετικότατου ονόματός τους, αξίζουν μια θέση στην ιστορία)

Εν τω μεταξύ, ένας φίλος προσπαθεί ματαίως να θυμηθεί πως λεγόντουσαν αυτοί που ψήφισε στις ευρωεκλογές, για να τους ξαναψηφίσει και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Μιλάμε, η κατάστασή του είναι απελπιστική... Περπατάει πάνω-κάτω, ξύνει το πηγούνι του και μονολογεί:
"Πως τους έλεγαν ρε γαμώ την τρέλα μου? Πορτοκαλί τους λέγανε? Θαλασσί τους λέγανε? Μενεξεδί τους λέγανε? Πως τους λέγανε γαμώ την τρέλλα μου?"

Και δεν μπορώ να τον βοηθήσω, διότι δεν είμαι σίγουρος ποιούς εννοεί.
Υποψιάζομαι βέβαια ότι εννοεί τους Πράσινους-Ανύπαρκτους-Εξαφανισθέντες, αλλά δεν θα του το πω. Θα τον αφήσω να παιδεύεται, μέχρι να καταλάβει τη μαλακία που έκανε ψηφίζοντας τους ΜΚΟ-Αόρατους-Μετεκλογικώς Αγνοούμενους ή όπως αλλιώς τους λένε.
Απλά του κάνω πλάκα λέγοντάς του ότι ψήφισε "αυτούς-που-αμέσως-μετά-τις-εκλογές-τους-έφαγε-η-Μαγδάλω-με-το-στόμα-το-μεγάλο" και τον σεκλετίζω εξηγώντας του τι είναι μια ΜΚΟ.

Μιλάμε, θα τον κάνω μπαρούτι, για να μάθει να επιλέγει σωστά ποιούς θα ψηφίζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si