Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2009

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ

Στα πλαίσια μιας προσπάθειας για ένα γενικευμένο ασμπέτε, βάζω εδώ χάμου κεσκαναρισμένον το βιβλίο "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ" (Η "ειδική αποστολή" της εθνικής αντίστασης στο δεύτερο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και η συμβολή της στη βιβλική καταστροφή που εν ψυχρώ προετοιμάζουν οι δήμιοι που κυβερνούν τους λαούς) του μεγάλου εκείνου ανθρώπου που είχε το ψευδώνυμο Άγις Στίνας.

Το βάζω ως κάτι επίκαιρο, τόσο λόγω της; 28 Οκτωβρίου που πέρασε, όσο και επειδή κάτι ζώα είπαν να δηλώσουν πως είναι η Ο.Π.Λ.Α, ε, ευκαιρία είναι να θυμηθούμε μερικά σχετικά πράματα, νεσεπα?

Πατάς καλέ μου αναγνώστη εκεί που λέει Fullscreen ώστε να γίνει το όλον πράμα πιο ευκρινές, και... καλή ανάγνωση!

Άγις Στίνας, «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ»

6 σχόλια :

  1. Πολύ καλό βιβλίο,θα το "κρατησω" γιατί αξίζει παραπάνω απο μια απλή ανάγνωση.Μοναδική μου ένσταση η απο μέρους του συγγραφέα πλήρης ταύτιση του ΕΑΜ με το ΚΚΕ,ιστορικά απορρίπτεται καθώς ποτέ δεν είχε τέτοια δύναμη το ΚΚ,εννοώ αριθμητική.Οσο για τους φονιάδες της ΟΠΛΑ τους ενοχοποιεί το ίδιο το ΚΚΕ με την σιωπή του τουλάχιστον απο την μεταπολίτευση ως τις μέρες μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα το ΕΑΜ ήταν κάτι πολύ ευρύτερο από το ΚΚΕ, πάντως πολύ σύντομα πέρασε κάτω από τον πλήρη έλεγχο του ΚΚΕ. Έτσι νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι θα ήθελε το δίδυμο της συμφοράς (Σιάντος-Ιωαννίδης)αλλά ποτέ δεν τους βγήκε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκέψου πως, όταν ο Βελουχιώτης απέκτησε πραγματικη δύναμη (δηλ. πολλους αντάρτες), φρόντισαν οι πάντες (το Στρατηγείο Μέσης Ανατολης, "το κόμμα", οι λοιποι ενδιαφερόμενοι) να του πάρουν απ' τα χέρια αυτο το παιχνιδάκι!

    Αμέσως μετα ιδρύθηκε η ΠΕΕΑ, με "προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχης" κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε ενδάξ', το θέμα ήτον σοβαρόν, αλλά και η ημι-απέναντι άποψις, ότι τάχαμου αν το πράμα ακολουθούσε τας επιθυμίας του Βελουχιώτη όλα θα ήντονε ρόδινα, ουδόλως με πείθει...

    Περισσότερο μου φέρνει σε καταστάσεις "παρολιγονικίας" που έλεγα και εις το σύγγραμμά μου "Βασικές αρχές του εκτρελανσισμού"
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικά ενδιαφέρον!!! Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si