Παρασκευή, Ιανουαρίου 01, 2010

ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ-ΠΡΟΠΟΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ
(εκφωνηθείσα μετά μπίρας περίπου κατά την 00.15 της σήμερον)

Αγαπητό 2010, γουέλκαμ
κι ελπίζω να μην έχεις κι εσύ κατά νου να κάνεις δηλώσεις για κανένα μεγαλόπρεπο "πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών" όπως είχε κάνει ο Τρίτος ο μακρύτερος, γιατί θ' απελπιστούμε τελείως και θ' αρχίσουμε να βαράμε ενέσεις.

Επίσης, δείχνοντάς σου τα κατατόπια, σου εφιστώ την προσοχή να μην κάνεις καμιά μαλακία και πειστείς από τα ευχολόγια των κρατούντων (ό,τι κι αν κρατάνε) κι αρχίσεις να μοιράζεις στους αναξιοπαθούντες μετόχους των τραπεζών και στους αναξιοπαθούντες βιομήχανους και στους αναξιοπαθούντες μεγαλοεργολάβους λεφτά με τη σέσουλα και χρήμα με ουρά, μπέσα σου μιλάω, δεν τα έχουν ανάγκη. Στο βαθμό που μπορείς, δώσε τους εκεί πέρα ένα επίδομα κοινωνικής συνοχής (κάνα κατοστάρι ευρώ στον κάθε αναξιοπαθούντα) και τα υπόλοιπα μοίρασέ τα σ' εμάς που είμαστε αλλεργικοί στην ιριδίζουσα ταινία των χαρτονομισμάτων -γεγονός που αποτελεί εγγύηση ότι θα τα σκορπίσουμε εν ριπή οφθαλμού, αναθερμαίνοντας έτσι την οικονομία.

Προσωπικά για εμένα θα ήθελα να επιφυλάξεις ένα πεντάρι στο extra5 και δυο 14άρια σε προ-πο με μερικές μπομπάτες εκπλήξεις -θα σου είμαι υπόχρεως.

Α, μια και είπα προ-πο, κανόνισε να εμποδίσεις τα σχέδια του υπουργού προ-πο που θέλει να κάνει 9.856.323 προληπτικές προσαγωγές, διότι έχουμε και δουλειές και μεταξύ μας υπάρχουν και ερωτευμένοι άνθρωποι κι είναι κρίμα να μας ζαλίζει τον έρωτα και φέτος ο εν λόγω.
(Αυτό το "έχουμε και δουλειές" μην θεωρήσεις απόλυτο -ένα απλό σχήμα λόγου είναι. Κατά βάθος πολλοί από μας είναι άνεργοι, οπότε αν μπορείς να κάνεις κάτι επ' αυτού, καλά θα ήταν).

Ε, κατά τα άλλα, κράτα μακριά μας σεισμούς λιμούς και καταποντισμούς, ξόρκισε με απήγανο τις αρρώστιες που έχουμε και ρίξε στον καιάδα αυτές που δεν έχουμε, και θα είσαι πολύ μόρτικο και τσίφτικο έτος.

Ε... άμα βρεις για τον καθένα και την καθεμιά μας και από 5-6 ζόρικες και μπάνικες υπάρξεις του αντίθετου φύλου [ή και του ίδιου αν έτσι θα το προτιμάει κάποιος], ε, τότε σε βεβαιώνω ότι θα σε δέσουμε με αλυσίδες και δε θα σε αφήσουμε ποτέ να φύγεις. Θα έχεις γράψει το όνομά σου στις καρδιές μας με χρυσά γράμματα και θα ονομάζουμε τα παιδιά μας 2010 προς τιμήν σου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Συντ Ακατανόμαστος

(Όπως πρόσεξες, δεν ζήτησα τίποτα σχετικό με "ηθική και πνευματική ανύψωση του έθνους ημών" και τέτοιες μάνδολες. Το παρέλειψα σκόπιμα, γιατί μπορεί να μπερδευόσουν και να μη μας έδινες τελικά τις κατ' άτομον 5-6 μπάνικες και ζόρικες υπάρξεις που σου προανέφερα ή να μας έχωνες σε τίποτα νηστείες και τέτοια κόλπα, και δε λέει, διότι καλό πράμα η ηθική και πνευματική ανύψωσις, αλλά εγώ προτιμάω τη μάσα, τα ξύδια και τις γκόμενες).

9 σχόλια :

  1. Afto to "a, mia kai eipa pro-po" oi frantsezoi to lene "à propos" kai proferetai "a pro-po" --- den einai voliko?
    Se aspazomai kale mou Perikale -- epestrepsa xtes apo 2mino taksidi stis allodapes, just in time gia na ypodextw ton polla yposxomeno 2010 sta patria edafi --- ektos ap afta pou tou zitises esy (symfwnw apolytws) tha ithela na prosthesw to eksis: na einai i xronia pou ola mas ta apwthimena oneira tha paroun tin ekdikisi tous.
    Pote tha ertheis sta Eksarxeia gia kafe?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γουελ καμ 2010!!!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ prkls!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ε... άμα βρεις ... 2010 προς τιμήν σου.'- well said! χάππυ νιου γιερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Afto to neo etos skopevw na dwsw resta sta logokrimena sxolia tou ksakoustou istologiou Prkls...

    O NEAROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Γουάου!!!! Γουέλκαμ μπακ Εύα!!! Μιλάμε, τα όνειρα του καθενός θα πάρουν αμπάριζα το σύμπαν αυτή τη χρονιά!!! το βλέπω εγώ!!!
    (Τώρα όσον αφορά τα Εξάρχεια... δεν ξέρω... βασικά αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια είμαι και Καλλιδρομιάζομαι... ΛΟΛ...)

    @loupasg, όπως προανέφερα, είθε τη νέα χρονιά να σαρώσουμε το σύμπαν με τα όνειρά μας!!!

    @offshore, θα σκίσουμε, σου λέωωωω!!!

    @Bougas, δεν πρόκειται για ιστολόγιο αλλά για ευλόγιον. Άλλο το ιστολόγιο, και άλλο το ευλόγιον. Εν πάση περιπτώσει, θα ήταν δύσκολο να σπάσεις το περσινό σου ρεκόρ -με τα 836 σπαμαρίσματα.
    Αλλά, είμαι αισιόδοξος και θα περιμένω να δω τις νέες ετήσιες επιδόσεις σου στα απειλητικά μηνύματα και στο σπάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. is there a little 'thing' going on between bougas and you? I can't even dream about getting 836 comments to my posts!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και γιατί δηλαδή να είναι ευλόγιον και να μην είναι δυσλόγιον???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Πρκλς, μιάς και οι ευχές σου αφορούν σε ειλικρινείς ανθρώπινες επιθυμίες, θα συνεισφέρω ευχόμενη να ευοδωθούν.
    Βλέπω πως το έχεις πιάσει το νόημα και πολύ χαίρομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @offshore, τι να λέμε... Είδες σουξέ που έχω? Και μετά υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι δεν είμαι και τόσο ομορφούλης!!!
    :-)

    @Bougas, είναι ευλόγιον και ουχί δυσλόγιον, διότι εμφανώς ευλέγει και ουδόλως δυσλέγει!!!

    @Martina, μακάρι να ευοδωθούν για όλους μας!!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si