Δευτέρα, Απριλίου 05, 2010

ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Κάθομαι και διαβάζω ένα κειμενάκι του Φίλιππα του Κυρίτση, γραμμένο πριν 2-3 μήνες. Το είχα πετύχει προ καιρού στο ινδυμήδιον, και τώρα το ξαναπέτυχα αλλού. Διαβάζοντάς το, μεταξύ άλλων, μαθαίνω πως:

“Είναι γνωστό ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες μισούσαν και μισούν τους Εβραίους, λόγω της διαφορετικής θρησκείας και του αξιοθαύμαστου πολιτισμού τους και γι’ αυτό έκαναν πάντα ό, τι μπορούσαν, για να τους εξοντώσουν.
(...)
Σήμερα οι Έλληνες επικαλούνται τον αμυντικό (σ.τ.πρκλς: !!!!!!!!!!!) πόλεμο του κράτους του Ισραήλ προς τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις
(...)
Είναι επίσης γνωστό ότι σήμερα στην Ελλάδα οι ναζιστές με τις πλάτες της αστυνομίας και των δικαστών επιδίδονται σε ένα πρωτόγνωρο για την μεταπολιτευτική πολιτική πραγματικότητα όργιο βίας και τρομοκρατίας κατά των Εβραίων, των προσφύγων, των μεταναστών και όσων από την αριστερά και τους αναρχικούς συμπαρίστανται στους τελευταίους. Ένα όργιο που εκδηλώνεται με πογκρόμ, άγριους ξυλοδαρμούς μέχρι και δολοφονίες μεταναστών, βόμβες και εμπρησμούς χώρων συνάντησης συλλογικοτήτων που συμπαρίστανται σε μετανάστες και αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό, με καταστροφές σε εβραϊκά νεκροταφεία (τα ελάχιστα που απέμειναν) σε συναγωγές και σε τζαμιά, με αποκορύφωμα τον διπλό καταστροφικότατο εμπρησμό της ιστορικής Συναγωγής της παλιάς πόλης των Χανίων και των χιλιάδων ανεκτίμητης αξίας βιβλίων της.
Είναι τέλος επίσης γνωστή η σχέση του φασιστικού καρκινώματος με τους υποστηρικτές των Σέρβων εγκληματιών πολέμου.....”

Και τα λοιπά και τα λοιπά, που μπορεί κάποιος να τα διαβάσει κάνοντας κλικ εδώ (ομολογουμένως τα κείμενα είναι λίγο ανάκατα, αλλά αξίζει τον κόπο -τα περισσότερα κείμενα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα).

Βέβαια το συγκεκριμένο κείμενο, για να το διαβάσει σωστά κάποιος, θα χρειαστεί και κάποιο βοήθημα.

Αυτό εδώ, ας πούμε. Μια χαρά βοήθημα είναι.
Χωρίς αυτό το βοήθημα, δε γίνεται να κατανοηθεί το παραπάνω κείμενο του Φίλιππα.

Τελικά είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει με τους παλιούς μου συντρόφους. Έχουν μια περίεργη ροπή προς τις λάθος εκτιμήσεις.
Μπορεί να φταίει που έχουν φτιάξει μες το μυαλό τους μια ιδεατή ελληνική κοινωνία (μόνο που είναι ιδεατή από την ανάποδη).
Και όπως όλα τα ιδεατά σχήματα, ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Πάντα ο ιδεαλισμός με τις κατασκευές του βρισκόταν σε αντιπαλότητα με τον ποταπό, άθλιο, αυθάδη υλισμό της πραγματικής ζωής.
Την οποία άμα δεν την αναλύεις, την πατάς.
Την πραγματικότητα.
Στην πραγματικότητα.

Δε βαριέσαι... Το φαινόμενο θα επαναληφθεί, στο βαθμό που είναι προαποφασισμένο ότι εμείς καταλαβαίνουμε τα πάντα, πλην όμως κανένας δεν καταλαβαίνει εμάς.
Την ίδια στιγμή, μυστηριωδώς, όλοι -μα όλοι πλην των σντρόφων μου- έχουν καταλάβει για ποιό λόγο η είδηση για τους 2 Αμερικάνους και τους 2 Άγγλους εμπρηστές της Συναγωγής, πέρασε στα ψιλά: Δε βόλευε τα εύκολα βολέματα και τις κραυγές “οι μπήξε” και “οι δείξε” και την εν γένει θυματοποίηση των θυτών.

Και εννοώ το εξής:
Αν και αναγνωρίζω ότι ζούμε σ' έναν κόσμο περίεργο, όπου τα πάντα μπορεί να έρθουν τούμπα, οφείλω παράλληλα να αναγνωρίσω ότι υπάρχουν και ειδήσεις σαν αυτή εδώ -θα δούμε περί τίνος πρόκειται, αν και συνήθως είναι φανερό τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια.

2 σχόλια :

  1. Μπορεί να φταίει που έχουν φτιάξει μες το μυαλό τους μια ιδεατή ελληνική κοινωνία (μόνο που είναι ιδεατή από την ανάποδη).
    Και όπως όλα τα ιδεατά σχήματα, ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα. Πάντα ο ιδεαλισμός με τις κατασκευές του βρισκόταν σε αντιπαλότητα με τον ποταπό, άθλιο, αυθάδη υλισμό της πραγματικής ζωής.
    Την οποία άμα δεν την αναλύεις, την πατάς.
    Την πραγματικότητα.
    Στην πραγματικότητα.

    Δεν έχω δικά μου λόγια,αρκούν αυτά τα δικά σου να περιγράψουν τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα τα τελευταία -πολλά- χρόνια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφία, μακάρι να το δούμε αυτό ν' αλλάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si