Δευτέρα, Μαΐου 17, 2010

ΞΥΠΝΗΣΑΝΕ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ

Κάτι τέτοια βλέπω, και αρχίζω να υποψιάζομαι ότι αυτό εδώ το ευλόγιον έχει μεγάλο διεθνές κύρος!

Θα θυμάσαι, καλέ μου αναγνώστη, τις προτάσεις μου για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας σε 5 απλά βήματα. Δηλαδή, το μεγαλειώδες σχέδιο "Στάχτη και μπούρμπερη - Και Ελλάς και τέφρα".

Ε, λοιπόν, εσύ μπορεί να το διάβασες και απλώς να χαμογέλασες, λέγοντας "αυτά είναι ανεφάρμοστες μαλακίες του Περίκαλλου".

Όμως η Κομισιόν και ο αρμόδιος επίτροπος Michel Barnier, μόλις πληροφορήθηκαν τη μεγαλοφυή μου προταση, άρχισαν να τρέμουν!!!

Δε μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το σημερινό δημοσίευμα (ώρα 16:20 σήμερα) του zougla.gr, σύμφωνα με το οποίο:
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά αν και σε ποιο βαθμό αναπτύχθηκαν, στην περίπτωση της Ελλάδας, ύποπτα κερδοσκοπικά παιχνίδια στην αγορά των λεγόμενων CDS - των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι των κρατικών χρεών - δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, κοινοτικός Επίτροπος, Michel Barnier.

Ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει νέο νομοθετικό πλαίσιο στην αγορά των CDS και ότι στόχος του είναι η αύξηση της διαφάνειας, αλλά και της υπευθυνότητας των παραγόντων που δρουν σε αυτή την αγορά.

Θα υπάρξει υποχρεωτική καταγραφή όλων όσοι λειτουργούν στην αγορά των CDS, τόνισε ο Επίτροπος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πέσει φως σε έναν τομέα, που ως σήμερα προτιμούσε το σκοτάδι».
Η ίδια είδηση στο σάϊτ της Ναυτεμπορικής και της Ελευθεροτυπίας.

Στο εξής η Κομισιόν θα ακούει "Πρκλς" και θα τρέχει...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si