Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΗΤΩΝ
(Μπαλάντα για τους ασφαλήτες -Μέρος Α)


Ένα από τα πλέον αξιοπρόσεκτα χαϊλάϊτ της περασμένης εβδομάδας, ήταν αναμφίβολα η μεγαλειώδης παρέλαση του εσμού των κουκουλοφόρων ασφαλητών.

Η παρέλαση των κουκουλοφόρων ασφαλητών, έλαβε χώραν στο κέντρο των Αθηνών, παράλληλα με την συγκέντρωση-πορεία του εργαζόμενου λαού.

Η μεγάλη παρέλαση των ασφαλιτών from Jaquou Utopie on Vimeo.


Στην ουσία, οι ταγματασφαλήτες της κατοχικής κυβέρνησης έκαναν μια αντισυγκέντρωση προκειμένου να προβοκάρουν τη συγκέντρωση του εργαζόμενου λαού, και κάλλιστα μπορούμε να πούμε πως η αντισυγκέντρωση των ταγματαλητών οργανώθηκε από την "οργάνωση bluetooth" -όπως λέμε "οργάνωση καρφίτσα".
(Ο αμύητος ας κάνει κλικ εδώ -ή ας το ψάξει παραπάνω- για να πληροφορηθεί τι ήταν η "οργάνωση καρφίτσα" και τι συνέπειες είχε η δράση της στο παρελθόν).

Δεν είναι ανάγκη όμως να πάμε τόσο πίσω στο χρόνο:
Ακόμα κι αν αρκεστούμε στο τελευταίο δίμηνο, με κανένα τρόπο η αντισυγκέντρωση των κουκουλοφόρων χαραμοφάηδων ταγματασφαλητών δεν μπορεί να θεωρηθεί πρωτοφανής:
Είχε προηγηθεί άλλη μια μεγαλειώδης μάζωξη χαραμοφάηδων κρανοφόρων παρακρατικών ΠΑΣΟκων στην τελευταία πορεία του Πολυτεχνείου (βλέπε σχετικά εδώ).

Επίσης, με κανέναν τρόπο δεν θα πρέπει να μας σοκάρει το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί κρατικώς χρηματοδοτούμενες παρακρατικές συμμορίες προκειμένου να προβοκάρει λαϊκές κινητοποιήσεις. Δεν είναι δα και η πρώτη φορά, ίσα-ίσα, πρόκειται για μια υπόθεση με ρίζες στο μακρινό παρελθόν:

Ας μην ξεχνάμε ότι κατά το παρελθόν (άνοιξη του 1985) οι κρατικές δυνάμεις καταστολής που και τότε διαχειριζόταν το ΠΑΣΟΚ, συνυπήρξαν μια χαρά με τη φασιστική συμμορία του Βορίδη (ο οποίος κοσμεί πλέον το ελληνικό κοινοβούλιο ως βουλευτής ουσιαστικά της συμπολιτεύσεως ΠΑΣΟΚ-Λάος) προκειμένου να χτυπήσουν την πολυήμερη -και τελικώς νικηφόρα- κατάληψη του Χημείου (όπου τελικώς, "μέσα στο χημείο μια χούφτα αναρχικοί ξεφτίλισαν το κράτος και την καταστολή" ως ελέγετο τότε).
[Κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες]

Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 1985, πάλι συμμορίες παρακρατικών και ασφαλητών είχαν χρησιμοποιηθεί (ως "αγανακτισμένοι κοπρίτες") από την σοσιαλιστική κυβέρνηση προκειμένου να προβοκάρουν την κατάληψη του Πολυτεχνείου -η οποία αποτελούσε αντίδραση του κινήματος στη δολοφονία 15χρονου παιδιού στα Εξάρχεια -ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου- από έναν ένστολο κρατικό δολοφόνο.
[Σχετική αναφορά και εδώ]

Θα λέγαμε πως γενικά οι εν Ελλάδι σοσιαλιστές έχουν μια τάση να χρησιμοποιούν τα παρακρατικά γνήσια παιδιά τους κάθε φορά που η σοσιαλιστική κυβέρνηση επιδιώκει να βουτήξει την Ελλάδα μέσα στην ξεφτίλα:

Όπως τότε -το 1985- ο πατέρας του σημερινού άξιου και λαοπρόβλητου και πολυχρονεμένου πρωθυπουργού μας, είχε γεροντοκαψούρες και ετοιμαζόταν να ξενογαμήσει και να εκχωρήσει τη χώρα στον μεγαλοαπατεώνα Κοσκωτά (με το αζημίωτο για το κόμμα και για επιφανή στελέχη του κόμματος -ένας θεός ξέρει πόσοι πασόκοι τσέπωσαν μυθικά ποσά από τον απατεώνα μεγαλοτραπεζίτη συμμετέχοντας στο πανηγύρι της ξεφτίλας), έτσι και τώρα που ο πολυχρονεμένος πρωθυπουργός μας Παπανδρέου ο Τρίτος (ο μακρύτερος) ετοιμάζεται να ξεπουλήσει όσα κανείς δεν έχει ακόμα διανοηθεί να ξεπουλήσει (βλέπε σχετική δήλωση του εξαιρετικού υπουργού πολιτισμού -η οποία βέβαια, μετά το σχετικό κράξιμο, λογικό ήταν να συμμαζευτεί κάπως (κλικ εδώ) - και θυμήσου αυτή τη δήλωση καλέ μου αναγνώστη, διότι το ΠΑΣΟΚ έχει όραμα λέμε), βάζει τους παρακρατικούς και τους κουκουλοφόρους ταγματασφαλήτες να παρελαύνουν και να προβοκάρουν.

Και αν ο παρακρατικός Βορίδης του 1985 είναι βουλευτής το 2010, ποιός ξέρει σε 25 χρόνια τι φυντανάκια θα έχουν ξεπεταχτεί εξαιτίας της σημερινής σοσιαλιστικής πρακτικής των αντισυγκεντρώσεων της "οργάνωσης bluetooth"...

Ποιός ξέρει τι είδους νεοφανείς κοινοβουλευτικοί άνδρες θα κοσμούν το ελληνικό κοινοβούλιο (εάν αυτό συνεχίζει να υπάρχει) το 2035...

Διότι η προσφορά του ΠΑΣΟΚ (και εν γένει της οικογένειας Παπανδρέου -ξεκινώντας από τον σφαγέα του ελληνικού λαού και παππού του σημερινού πρωθυπουργού και φτάνοντας έως σήμερα) στην ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου, είναι αναμφιβόλως σημαντική!
Άλλωστε, και μόνο το γεγονός πως η ¨οργάνωση καρφίτσα" επί των ημερών μας εκσυγχρονίστηκε και έγινε "οργάνωση bluetooth", είναι σαφές -σαφέστατο- δείγμα πως εισακούστηκε το σύνθημα-αίτημα των γελοίων πρασινορουφιάνων, οι οποίοι μόλις εκλέχτηκε μουσολινικά ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Τρίτος (ο μακρύτερος), φώναζαν:
"Γιώργο προχώρα και άλλαξέ τα όλα!!!"

Ε, δε μπορεί τώρα να έχουν παράπονο!!!
Η καρφίτσα έγινε bluetooth.
Αν αυτό δεν είναι απόδειξη εκσυγχρονισμού, αν αυτό δεν είναι απόδειξη πως "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν", τι είναι?

(Μπαλάντα για τους ασφαλήτες -Μέρος Β)
Ας μην υπάρξει παρανόηση όσων γράφω. Τους ασφαλήτες τους συμπαθώ -κατά το πρότυπο του ποιητή, ο οποίος τους συμπαθούσε κι αυτός -μέχρι και τραγούδι τους είχε γράψει:

Τους συμπαθώ τους ασφαλήτες λοιπόν, μη σου πω ότι στον πυρήνα της σκέψης τους σκέφτονται αντικαπιταλιστικά, γιατί νομίζω πως έχουν την εξής -περίπου- λογική:

"Η κυβέρνηση κλέβει τη μάνα μου και τον πατέρα μου ψαλιδίζοντάς τους τις συντάξεις. Η κυβέρνηση επίσης, εξαθλιώνει τον αδερφό μου και την αδερφή μου, οδηγώντας τους να δουλεύουν σε μεσαιωνικές συνθήκες με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. Τι πρέπει να κάνει ένας γνήσιος αντικαπιταλιστής σαν και μένα? Πρέπει να ενταχτεί στον κρατικό μηχανισμό -και μάλιστα στο πιο άχρηστο και παρασιτικό μέρος του κρατικού μηχανισμού, ώστε να μην παράγει τίποτα χρήσιμο για την κυβέρνηση την οποία μισεί επειδή του καταστρέφει τους συγγενείς- και να εισπράττει έναν εξαιρετικό μισθό, πιάνοντας κορόϊδο την κυβέρνηση και οδηγώντας τη σε αδιέξοδο: Η κυβέρνηση με το ένα χέρι θα κόβει πενηντάρικα από τη σύνταξη των γονιών μου και από το μισθό των αδερφών μου, όμως με το άλλο χέρι θα δίνει κατοστάρικα ως μισθό σε μένα -και με αυτά τα κατοστάρικα θα συμπληρώνω το οικογενειακό εισόδημα, μη σου πω ότι θα βγάζουμε και κέρδος ως οικογένεια! Κι άσε τους ανάρχες να λένε "καλύτερα άνεργος παρά μπάτσος"... Δεν ξέρουν τι λένε".

Είναι βέβαια λίγο απλοϊκή σκέψη, αλλά μου είναι πλήρως κατανοητή στον πυρήνα της και τη θεωρώ εξεγερσιακή ως προς την ουσία της:
Με την πρεμούρα που έχει πιάσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει μπάτσους όλους τους άνεργους (με τη φόρα που έχουν πάρει οι ΠΑΣΟΚοι, σύντομα τα 2/3 των συμπολιτών μας θα είναι ασφαλίτες ή παρακρατικοί), πολύ φοβάμαι ότι οι κρατικές δαπάνες όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθούν, αλλά μάλλον θα εκτοξευτούν στη στρατόσφαιρα. Πράγμα που θα οδηγήσει σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων των πολιτών, θέτοντας έτσι τις κοινωνικές και οικονομικές βάσεις για την εξέγερση των εξαθλιωμένων. Βάσεις που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν, εάν δεν υπήρχαν πρόθυμοι να εισπράξουν τα αναλογούντα κονδύλια για μισθοδοσία των νέων ασφαλητών.
(Βέβαια, οι ΠΑΣΟΚοι είναι θεριά ανήμερα σε ζητήματα μάσας, οι ΠΑΣΟΚοι δεν έχουν ανάγκη: Όλο και κάποιος Μένιος Κουτσόγιωργας, όλο και κάποιος Τσοχατζόπουλος, όλο και κάποιος Μαντέλης, όλο και κάποιος Τσουκάτος, όλο και κάποιος Πέτσος, όλο και κάποιος Παπαντωνίου, όλο και κάποιος Πάχτας, ρε παιδί μου, όλο και κάποιος θα βρεθεί να φάει το καταπέτασμα στα πλαίσια της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας αγωνιζόμενος για τα ιδανικά της δημοκρατίας).

Το θέμα είναι μην ξυπνήσει η κατοχική κυβέρνηση (αν και δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο -όσο ζει ο Παπανδρέου ο Τρίτος ο μακρύτερος, ο ύπνος είναι εξασφαλισμένος) και αρχίσει να απολύει μαζικά τους ασφαλήτες προκειμένου να μειώσει τις κρατικές δαπάνες.
Και τότε, πολύ φοβούμαι πως μέλλει να εκπληρωθεί η προφητεία του προαναφερθέντος ποιητή Βολφ Μπίρμαν:
"Ούτε ένας χαφιές δουλειά να μη βρίσκει
Κι έτσι στρατιά ολάκερη θε να'χουμε ανέργων.
Χριστούλη μου, όμορφη που 'ναι η προφητεία αυτή!!!
Έτσι πρέπει να γίνει
Έτσι θα γίνει
"

Φοβούμαι πως αργά ή γρήγορα έτσι θα γίνει, ήτοι η προφητεία του Βολφ Μπίρμαν θα εκπληρωθεί.

Και τότε να δεις, αναγνώστη μου, πορείες και διαδηλώσεις που έχουν να κάνουν οι ασφαλήτες -ως διαμαρτυρόμενοι αυτή τη φορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si