Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2011

ΚΑΙ ΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟΥΣ!!!
(του τάγματος του Φοίνικος λέμε!!!)


Το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος απένειμε την Παρασκευή στην Σούζαν Μουμπάρακ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Η σύζυγος του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ τιμήθηκε για τη δραστηριότητά της για την ειρήνη και τα παιδιά-θύματα του πολέμου ως πρόεδρος της «Διεθνούς Κίνησης Γυναικών για την Ειρήνη».

Ο κ. Παπούλιας δέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Προεδρικό Μέγαρο την κ. Μουμπάρακ, την οποία συνόδευε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια. Στην τελετή παρασημοφόρησης παρευρέθηκε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης.

Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη την κ. Μουμπάρακ για τις δραστηριότητές της, ενώ εκείνη ευχαρίστησε θερμώς για την τιμή που της έγινε, τονίζοντας ότι αυτή απευθύνεται και σε όλους τους συνεργάτες της και τους χιλιάδες νέους και νέες που την βοηθούν στην επιτέλεση αυτού του έργου.

Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού Γ.Βουλγαράκης δήλωσε ότι «επειδή ο πολιτισμός δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ειρήνη, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασία της κοινωνικής συνοχής, η συνεισφορά της κ. Μουμπάρακ στον πολιτισμό είναι τεράστια. Γι αυτό θα ήθελα να της απονείμω το βραβείο του υπουργείου Πολιτισμού σαν ένδειξη αναγνώρισης του έργου της σε παγκόσμιο επίπεδο».
Η είδησις, δημοσιευμένη εις το in.gr το πάλαι ποτε, είχε ξεφύγει από τον κύκλο των νοσταλγικών μου αναμνήσεων, αλλά ευτυχώς μου την υπενθύμισε το καλό ευλόγιον "Δακρυγόνο -Προσοχή φασισμός".
Άει στο καλό, συγκινούμαι όποτε διαβάζω νοσταλγικές ειδήσεις από το παρελθόν...

2 σχόλια :

  1. Ως (μικροαστική) Δημοκρατία έχουμε μια διορατικότητα, μια ενόραση να την πω σε θέματα που αφορούν το "σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασία της κοινωνικής συνοχής" δια τούτο και έγκαιρα αναγνωρίζουμε τη "συνεισφορά" ομότεχνων (βλέπε κ. Μουμπάρακ) " στον πολιτισμό" που όπως αποδείχθηκε "είναι τεράστια" (ήτοι τέρας του άστεως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Martina, ίσως απλά να πρόκειται για την πρακτική εφαρμογή της παροιμίας "όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα"...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si