Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΤΖΕΦΡΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ???
(θα δείξει ποιές είναι οι εμπράγματες εγγυήσεις...)

Ως απαραίτητη συνθήκη για τη χορήγηση του νέου δανείου, η Φινλανδία κατά τη διάρκεια των πυρετωδών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ως εγγύηση δημόσια αγαθά όπως την Ακρόπολη και μερικά ελληνικά νησιά” γράφει η Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Μάλιστα οι Φινλανδοί “κοστολόγησαν” τον Παρθενώνα στα 300 εκατομμύρια ευρώ!
Η Corriere della Sera πάντως δεν απέφυγε τον πειρασμό να αναρωτηθεί:
"Άραγε θα άφηναν τον Παρθενώνα στο σημείο και θα το νοικιάζανε ή θα τον έπαιρναν μαζί τους στη Φινλανδία;"
To εκλαμβάνουμε ως αστείο, ως ανέκδοτο, ή ως μία φιλοπαίγμονα διάθεση της ιταλικής εφημερίδας. Αν και με τους Φινλανδούς ποτέ δεν ξέρεις. Ούτε αίσθηση χιούμορ έχουν, ούτε αίσθηση της Ιστορίας...

(από το μπλογκ "Ανατροπή 2020")

Η ηλεκτρονική μορφή του Κοριερε-ντελα-σέριου κειμένου, είναι εδωνανά -και βέβαια δεν μιλάει για 300 εκατομμύρια, αλλά για 300 δισεκατομμύρια, διότι άλλο millioni-εκατομμύρια και άλλο miliardi-δισεκατομμύρια (μην ξεχνάμε και τα ιταλικά μας, ε?).

2 σχόλια :

  1. καλησπέρα
    λοιπόν η δικιά μου πρόταση είναι να φτιάξουμε πολλά , όχι ένα, αντίγραφα του παρθενώνα από συμπιεσμένη πεντελική μαρμαρόσκονη και να μοιράσουμε σ όλους τους αγαπητούς μας εταίρους από ένα -προς διακόσα δις εις - και να είμαστε όλοι φχαριστιμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο τεμπέλικο όμως και πιο βολικό θα ήταν να τους πουλήσουμε την πεντελική μαρμαρόσκονη -κι ας φτιάξουν ό,τι θέλουν με δαύτην! Αρκεί να μας δώσουν το σχετικό παραδάκι!!!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si