Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2011

ΟΡΕ Θ' ΑΝΟΙΞΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ Μ.Κ.Ο. ΛΕΜΕ!!!
(θα σπουδάσω εφοπλιστής)


Την υπόθεση τη γνώριζα -είχα σκεφτεί μπας και πήγαινα να βγάλω κάνα κουτσουρεμένο μεροκάματο- αλλά ήρθε να με ιντριγκάρισε ο τρόπος που τη θέτει το Βαθύ Κόκκινο:

Θέτοντας σε εφαρμογή τα λεγόμενα τοπικά προγράμματα κοινωνικής εργασίας, στα πλαίσια του δήθεν επιχειρησιακού σχεδίου για την στήριξη της εργασίας, οι αδίστακτοι ενορχηστρωτές και τα εκτελεστικά τους όργανα ανακυκλώνουν ανά διάστημα (5) πέντε μηνών 55.000 «θέσεις εργασίας» κινέζικου τύπου από την μεγάλη δεξαμενή των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που πέταξαν στον καιάδα της εξαθλίωσης και της αβεβαιότητας.

(...)

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά σε σύμπραξη με τους φορείς κοινωνικής απασχόλησης. Σαν φορείς κοινωνικής απασχόλησες ορίζονται οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος -με το αζημίωτο βέβαια- αφού θα εισπράττουν το 10% από το συνολικό κόστος. Τα έξοδα της χρηματοδότησης αυτών των προγραμμάτων δεν θα έχουν επιβάρυνση στον προϋπολογισμό των δήμων καθώς το κόστος ανήκει εξ ολοκλήρου στο υπουργείο εργασίας .Η απασχόληση των ανέργων θα έχει μέγιστη διάρκεια (5) πέντε μήνες εντός του έτους, ενώ όσοι λάβουν μέρος θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ.

Η αμοιβή ονομάζεται επίδομα κοινωνικής εργασίας με αποδοχές των 25,00 ευρώ ανά ημέρα, δηλαδή κατά αναλογία των 25 εργάσιμων ημερών το ποσό ανέρχεται στα 625 ευρώ μηνιαίως. Η δε ασφαλιστική κάλυψη θα γίνεται από τα ταμεία του ΟΑΕΔ. Τα προγράμματα αυτά δεν θα αφορούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους οργανισμούς των δήμων αλλά «ανάγκες» για «κοινωφελή έργα» που θα τα καθορίζουν οι συμπράττοντες φορείς. Δηλαδή : Οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι Δήμοι.

Τσάκωσα λοιπόν ένα κομπιουτεράκι κι υπολόγισα:

55.000 θέσεις
επί
125 μεροκάματα
επί 25 ευρώ το μεροκάματο
ίσον
171.875.000
του οποίου το 10% θα το εισπράττουν οι ΜΚΟ, δηλαδή θα τσεπώσουν 17 εκατομμύρια και κάτι!!!

Βέβαια εντάξει, δεν θα τα τσεπώσει όλα μια μονάχα ΜΚΟ... Αυτό έλειπε: Ο Τζέφρι αγαπάει πολλούς και θέλει να τους ευχαριστήσει όλους. Αυτοί άλλωστε προπαγάνδισαν τις ικανότητές του, αυτοί τον βοήθησαν να βγάλει δήμαρχο στην Αθήνα. Δεν θα μπορούσε να βγάλει δήμαρχο στην Αθήνα αν τον αγαπούσαν λίγοι...

Έστω λοιπόν ότι τα φράγκα τα μοιράζει σε 20 ΜΚΟ.
Ακόμα και τότε, συμφέρει: 850 χιλιάρικα ζεστά θα τσεπώσει η κάθε παρέα.

Αν οι παρέες είναι 30, τότε μιλάμε για 600 σχεδόν χιλιάρικά η κάθε μια. Και πάλι συμφέρει.

Μάγκα αναγνώστη μου, λεφτά υπάρχουν! Και αρκούν για να φάμε όλοι!!!
Τι λες, έρχεσαι ν' ανοίξουμε μια ΜΚΟ?

2 σχόλια :

  1. Εγω ειμαι μεσα, μπορουμε να φτιαξουμε μια που να ασχολειται με τη διασωση ου σκατζοχοιρου που..θελει να μου φαει τα λαχανα που θα φυτεψω σε 2 βδομαδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία τότε!!!
    Και έχω καλύτερη ιδέα:
    ΜΚΟ για την υπεράσπιση της συνταγής των λαχανοντολμάδων, η οποία συνταγή αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!!!
    (Θα προσλάβουμε 200 ανέργους να τυλίγουν λαχανοντολμάδες για να τρώνε σε συσσίτια οι άλλοι άνεργοι -κι εμείς θα εισπράττουμε το παραδάκι!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si