Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ

«Αν διαβάσουν οι πολίτες το Μνημόνιο θα ενθουσιαστούν».

Η μεγαλειώδης αυτή δήλωση του Αδώνιδος (κλικ εδώ), θεωρώ πως είναι εξίσου ανάξια σχολιασμού  με τις υπόλοιπες δηλώσεις του ανδρός.

Όμως, που να πάρει ο διάολος, ο συγκεκριμένος ανήρ υποτίθεται πως είναι ο ιθύνων νους πίσω από την "Ελληνική Αγωγή" και ως εκ τούτου θα όφειλε να γνωρίζει πως το ρήμα "ενθουσιάζομαι" προκύπτει από  το επίθετο "ένθους - ένθεος", που είναι "ο διακατεχόμενος από το θείον".
Οπότε τι στον πούτσο? Θα διαβάσουν οι πολίτες το μνημόνιο και θα αρχίσουν να διακατέχονται από το θείον? Τέτοια ελληνικά μαθαίνουν εκεί πέρα στην Ελληνική Αγωγή?

Τις τελευταίες μέρες κάτι μελετάω στην Οδύσσεια και δεν ξέρω πως μου έχει καρφωθεί και μονολογώ "γιατί ρε μπαγάσα να μην έχω εκείνη τη μνημειώδη έκδοση της Οδύσσειας του Ομήρου".
Μιλάω για εκείνη την όντως σημαντική έκδοση με την οποία ουσιαστικά συστήθηκαν στο ευρύ κοινό ως σοβαρός εκδοτικός οίκος οι εκδόσεις Γεωργιάδη.
Βέβαια δεν επρόκειτο για έκδοση μόνο των εκδόσεων Γεωργιάδη, όχι, αποτελούσε συνέκδοση: Εκδ. Γεωργιάδη κι ενός άλλου -κάτι με θέατρο, δε θυμάμαι, βαριέμαι να ψάξω στο γκούγκλη.

Αλλά με αυτή τη σκέψη μου προέκυψε μια άλλη, παράλληλη:
Ρε συ, ποιός ήντονε εκείνος εκεί  που σύστησε τον Άδωνι στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό?
Ποιός, ποιός, ποιός μωρό μου ποιός, που λέει και το τραγούδι.

Ελπίζω να είμαστε τυχεροί ώστε ο εν λόγω -που πρωτοπαρουσίασε τον Άδωνι- να μην κάνει αυτό τον καιρό τηλεοπτικές εκπομπές, γιατί ποιός ξέρει τι νέα μπουμπούκια θα λανσάρει...

Τι? Δεν είμαστε και τόσο τυχεροί?

3 σχόλια :

  1. Όπως βλέπετε, αγαπητέ οικοδεσπότα, ούτε η συνουσία μετά ευειδούς και θερμής γυναικός "μπουμπούκας" μπορεί να γλυτώσει κάποιον απ' την μαλθακία!

    (Εκτός αν δεν υφίσταται συνουσία.

    Βρε!... Λές; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Άδωνις ήταν παιδί του Βιβλιοκράτη και σύζυγος της Τηλετσούπρας.
    Λέγεται, ότι ήταν ο πιστότερος υπηρέτης του Πολύφημου.
    Ο Πολύφημος είχε παραγγείλει 36 άθλους συμμετοχικότητας στον Υμητό και 26 στην Πάρνηθα.
    Ο Αδωνις έκανε σπονδή στον ημίθεο των τηλε-πωλήσεων και ανέβηκε στα φτερά τού Τηλεκόντρολου, για να φτάσει μέχρι τα τείχη της Δημοτικότητας, που εκείνην την εποχή είχε τρι-διπλο-τέτραπλη μοναρχία, την Τριάδα την Τετραγώνια που υψώθηκε –και εδοξάσθηκε- στον Κύβωνα.
    Η Τριάδα, μητριαρχική καταπιέσττρια της Αττικής, που ήταν απάρθενη κόρη του Κέκροπα, κάλεσε τον Άδωνι και εκείνος προσέφερε 2,6% δημοτικότητα, στον στατήρα.
    Οι Πορείες Πολιτών τον τίμησαν με προσανάματα και ο Πολύφημος δόξασε τον Ζεύ και τα Γεράνια Όρη.
    Η Αίγινα τού προσέφερε 8 άθλους και μαζί με τους προηγούμενους, η Τηλεγένεια, τού απένειμε, το αναμνηστικό "Κλείσιμο Ματιού Κύκλωπος" και ο Τηλεκόντρολος τον κατέταξε στον λόφο των Ανιθάκικων.
    Ο Πέρσης βασιληάς ευχαριστήθηκε και τους έστειλε 10-20 ντουζίνες πρέσβεις καλής θελήσεως, να τους πάει καλά ο άθλος, αλλά ο ΚαρατζαΣκρούτζας που ήταν εξ αίματος συγγενής του Πολύφημου, είπε στον Άδωνι να επιθεωρήσει τις κοιλιές από τις Προβατογαλέρες άμα προλαβαίνει, αλλά –διάολε- να φύγει πριν αρχίσουν να καταφτάνουν οι πρέσβεις καλής θέλησης με καράβια, διότι ο Ιάχβιος μαζί με τον Νέγριτο, κατηγορούσε τον Πέρση, ότι όλοι εκεί καλοπερνούσαν και ρεμπελιάζανε.

    Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ, πεζή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέω και παραλέω, Εργοδότα μου!!!
    :-)

    Πεζή? Μα, jajavax, κάτι τέτοιοι μας έχουν κάνει τη ζωή ποδήλατο σε διαδρομές με φανερά -πλέον- περάσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si