Πέμπτη, Ιανουαρίου 03, 2013

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΗΘΛΕΕΜΟΒΟ

Πλάνο γενικών διαπιστώσεων: 

1. Η μαλακία δεν είναι αμιγώς ελληνικό φαινόμενο. Ούτε, βεβαίως, ο εθνικισμός. 
2. Τα σλαβομακεδονικά είναι μια άγνωστη στη μεγάλη μάζα των Ελλήνων γλώσσα.
3. Η μαλακία και ο εθνικισμός δεν αφθονούν μόνο στην ΠΓΔΜ αλλά και στα μέρη μας. 
4. Η σάτιρα και η παρωδία ευδοκιμούν τόσο στην ΠΓΔΜ όσο και στα μέρη μας. 
5. Τόσο οι αμιγώς μαλάκες όσο και οι εθνικιστές σηκώνουν άφθονο κράξιμο, έτσι όπως έχουν μια τάση προς την αυτο-γελοιοποίηση. 

Αυτές οι διαπιστώσεις μπορούν να αποτελέσουν γερά θεμέλια, επί των οποίων εμείς θα αποπειραθούμε να χτίσουμε την εξής αστεία κατάσταση: 

Θα παραστήσουμε τους αγανακτισμένους Ελληναράδες, ελληνοχριστιανούς, χριστιανοταλιμπάν ρωμιούς (ή και τους αγανακτισμένους Ισραηλινάδες, άμα λάχει) και θα διαδώσουμε παντού στο ελληνόφωνο ίντερνετ το εξής λινκ: 


Εις το οποίο λινκ, υπάρχει αυτό το κείμενο που ο καθένας μπορεί να δει -γραμμένο εις την σλαβομακεδονική γλώσσα, την τόσο ακατανόητη εν Ελλάδι- το οποίο κείμενο ελληνιστί αποδίδεται κάπως έτσι: 

Μια ομάδα αρχαιολόγων από τη Μακεδονία, η οποία ονομάζεται "Isusovci", που ισχυρίζονται ότι έχουν βρει το ακριβές σημείο όπου ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε, μόνο που αυτή η Βιθλεέμ δεν βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, στη γνωστή Ιουδαία, αλλά κοντά στο χωριό Vitlemovo της Οχρίδας.

"Νομίζω ότι αυτό είναι το αληθινό μέρος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς, όχι στη Βηθλεέμ κοντά στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Αβραάμ Jacob, ένας αρχαιολόγος από το "Isusovci".

Σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Vitlemovo κατά την οικοδόμηση ενός αυτοκινητόδρομου προς τα Τίραναμ, ανακαλύφθηκε το μυστηριώδες μέρος. Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις, λέει ο James, ότι αυτός είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Η ίδια θέση υπήρχε στην αρχαιότητα, και αυτό είναι προφανές από τα κείμενα της Βίβλου, η οποία αναθεωρήθηκε λίγους μήνες πριν από την μακεδονική κυβέρνηση. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ρωμαίου αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το χωριό ευημερούσε, και κατά την περίοδο του πρώιμου Χριστιανισμού σε αυτό το δήμο γιορταζόταν η γέννηση του Ιησού, εκεί άρχισε η μεταστροφή προς τη χριστιανική πίστη και χτίστηκε μια επιβλητική εκκλησία.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να αλλάξει την αντίληψη του κόσμου της Μακεδονίας και να τοποθετήσει τη χώρα μας στο χάρτη του θρησκευτικού τουρισμού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση από το Βατικανό και άλλα χριστιανικά κέντρα στον κόσμο.

(Καλέ μου αναγνώστη, αν δε με πιστεύεις μπορείς να δοκιμάσεις τα μεταφραστικά αποτελέσματα που θα σου βγάλει το Google ή το Bing ή τα άλλα σχετικά ον λάϊν μαραφέτια). 

Πρόσεξε τώρα: 

Προτείνω να αναδημοσιεύσουμε το κείμενο στα μπλογκ μας, και αγανακτισμένοι να αναφωνούμε: 

Ω, τι βεβήλωση!
ή 
Χα-χα-χα τους ανιστόρητους!!!
ή 
Πόσο γελοίοι είναι οι σκοπιανοί! 
ή 
Κάποιο από τα υπόλοιπα ελληναράδικα σχόλια που έχει καταφέρει -μέσα σε σχετικά λίγο χρόνο- να μαζέψει το μπλογκ http://taxalia.blogspot.com που αναδημοσίευσε σήμερα την προαναφερθείσα είδηση σχετικά με την αρχαιολογική ανακάλυψη στα Σκόπια

Πίστεψέ με καλέ μου αναγνώστη: 
Ούτε ένας ελληναράς χριστιανοταλιμπάν ρωμιός δεν πρόκειται να καταλάβει πως η παραπάνω είδηση φιλοξενείται στο τμήμα εκείνο του okno.mk όπου βρίσκονται οι σατιρικές ειδήσεις-παρωδία. 

Διότι, ναι, υπάρχωσι και εν Σκοπίοις χιουμορίσται σατιρίζοντες την (και γελώντες με την) εθνικιστικήν μαλακίαν των συμπατριωτών των. 

Αλλά εμείς ας κάνουμε πως δεν το γνωρίζουμε. 
Ας ντυθούμε το σοβαρό μας.
Το εθνικοπρεπές μας. 
Ας στήσουμε τη δική μας παρωδία και ας γελάσουμε με τους ελληναράδες.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, ε? 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si