Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 13, 2013

GREATEST HITS

Μια από τις πιο αποτελεσματικές φάρσες που κάναμε κατά τη δεκαετία του '80, πήγαινε κάπως έτσι:

Σε ένα κομμάτι χαρτί γράφαμε κάποια ανορθόγραφη παραλλαγή του "GREATEST HITS". Για παράδειγμα γράφαμε "GRATETS HITS" ή ξερωγώ "GPEATEST HITS" ή κάτι τέτοιο.
Και ευθύς αμέσως, ξαμολιόμασταν στο δισκάδικο που αποτελούσε στόχο τη ημέρας.
Παίρνοντας το πιο αθώο ημι-βλάχικο ύφος που μπορούσαμε να ντυθούμε, μπαίναμε στο μαγαζί και πλησιάζοντας ντροπαλά τον αρμόδιο, του λέγαμε κάτι σε στυλ:

"Ψάχνω το LP ενός συγκροτήματος που άκουσα χτες σ' ένα πάρτυ. Να, έτσι το λένε" και πασάραμε στον αρμόδιο το χαρτί που έγραφε Gpeatest Hits.

Κατά κανόνα, ο αρμόδιος κρατιόταν να μην ξεραθεί στα γέλια. Σε 1-2 περιπτώσεις έκατσε υπομονετικά να εξηγήσει περί τίνος πρόκειται, σε άλλες 1-2 περιπτώσεις ο αρμόδιος φώναξε κι άλλον αρμόδιο να γελάσουν μαζί για τα μαλακισμένα (εμάς), μόνο ένας βρέθηκε να μας διαολοστείλει, ωστόσο ο πιο γκαγκάν πωλητής ήταν εκείνος που βλέποντας το χαρτί με το Grastet Hints ενθουσιάστηκε, λέγοντάς μας κάτι σε στυλ "εξαιρετική επιλογή! το συγκρότημα λέγεται Greatest Hits  και έχει βγάλει 8 δίσκους. μισό λεπτό να τους βρω". Και, ο αθεόφοβος, άρχισε να φέρνει Greatest Hits του Χούλιο Ιγκλέσιας, των Doors, του Sinatra, και δε θυμάμαι τι άλλο -μου έχει εντυπωθεί ο Χούλιο Ιγκλέσιας.

Πιστεύω πως ο εν λόγω τυπάς αποτελεί το ιδεώδες πρότυπο κάθε πωλητή.

Σιγά-σιγά εξελίξαμε τη μεθοδολογία μας, αναζητώντας δίσκους του φοβερού συγκροτήματος "VARIOUS ARTISTS", ωστόσο έβγαινε λιγότερο γέλιο και σύντομα την εγκαταλείψαμε.

Αργότερα, ένας φίλος που είχε το χάρισμα να μιλάει εκουσίως όπως ο Νίκος Ξανθόπουλος στις παλιές ταινίες του, μας βοήθησε να εξελίξουμε τη φάρσα:

Πλέον μπαίναμε στα δισκάδικα και ο φίλος με την ξανθοπούλεια εκφορά λόγου ρωτούσε τον πωλητή, σε ποιό δίσκο είναι εκείνο το ωραίο τραγούδι που ακούσαμε χτες... μια ωραία μπαλάντα που έλεγε "σ' αγαπώ".

Οι αντιδράσεις των αρμοδίων ποίκιλλαν, από ένα άγριο γέλιο έως ένα βλέμμα απορίας με τι μαλάκες μπλέξανε. Όπως και να 'χει, δεν βρέθηκε ούτε ένας πωλητής να μας προτείνει το σωστό τραγούδι που λέει "σ' αγαπώ".

Τελικά δεν είναι εύκολο πράγμα η πώληση... Επιστήμη ολόκληρη είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si