Τετάρτη, Οκτωβρίου 09, 2013

ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Για αυτό σου λέω, να παρακαλάς να μη μπουν σπίτι σου, γιατί τότε θα σε δέσουν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης πολύ εύκολα, ενώ εσύ δε θα έχεις κάνει τίποτα σε αντίθεση με τους Χρυσαυγίτες και μάλιστα θα σε χώσουν και δύο φορές μέσα.Θα σε χώσουν μέσα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και μετά θα σε βγάλουν για να σε χώσουν και πάλι σε ένα ωραιότατο ψυχιατρείο, αφού δε θα ξέρουν πού να σε κατατάξουν με αυτά που διαβάζεις.Θα αναρωτιούνται: "Αυτός τώρα είναι σίγουρα διχασμένη πολιτική προσωπικότητα, και Φασίστας και Αναρχικός. Έχουμε πέσει από τα σύννεφα".
Πρόκειται για απόσπασμα από έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο -διάλογο νεοπλατωνικού τύπου, θα έλεγα, υπερβάλλοντας κάπως- που βρήκα εδώ και που πολύ μου άρεσε.


2 σχόλια :

  1. Παρα τον οποιον επιμερους αντιλογο, ακριβως ετσι πολυ καλο κειμενο.
    Η γενικοτερη σταση των ας πουμε αριστερων στο θεμα αποδεικνυει την κριτικη των σοβαρων ιδεολογικα ακροδεξιων τοσα χρονια που απλα επεμεναν πως η συγχρονη "επαναστατικη φιλελευθερη αριστερα" διαφερει με το συστημα μονο στον βαθμο που θελει καποια πραγματα πιο εντονα αλλα τα ιδια πραγματα κ στην ιδια κατευθυνση με αποτελεσμα προφανως να μην ειναι καθολου επαναστατικη αλλα δεκανικι.
    Η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μεγάλη κουβέντα... Νομίζω ότι η πιο λακωνική διατύπωση που έχω ακούσει -και ως εκ τούτου η πιο σωστή- ήταν από κάτι παλιούς ανάρχες που μετά από τη χρήση όρων όπως "άκρα αριστερά", "αριστερά", "δεξιά", "κεντροαριστερά" "άκρα δεξιά" κλπ, τσόνταραν και τις λέξεις "του κεφαλαίου", σχηματίζοντας σύνθετους όρους όπως "άκρα αριστερά του κεφαλαίου" κλπ κλπ, ώστε να μην δημιουργούνται αυταπάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Mi-la-re,
mi-la-re-si