Σάββατο, Απριλίου 05, 2014

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ

Ελάχιστα μπορεί να αμφισβητηθεί η επιστημονική ορθότητα της φράσεως "όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοιτάζει το δάχτυλο".

Αλλά αυτό ίσως και να μην έχει σχέση με τα ζητήματα των καιρών μας.

Φαντάσου μάγκα μου, στο επόμενο βίντεο του Κασιδιάρη, ο Κασιδιάρης να συνομιλεί με το Σαμαρά (υπόθεση εργασίας κάνουμε) και ο Σαμαράς, λέει, να του εξομολογείται (ξανα-υπόθεση εργασίας κάνουμε) κάτι σε στυλ "σαράντα μεγάλες μίζες έχουμε πάρει τον τελευταίο χρόνο" και "κατά βάθος ο Χίτλερ είχε τις ιδέες που ταιριάζουν στην εποχή μας" ή "έχω υπογράψει να παραχωρήσουμε την Ακρόπολη με αντάλλαγμα να μας σβήσουν το χρέος" ή γενικά εξομολογήσεις τέτοιου είδους.

Τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ?
Θα ζητούσε από τη ΝΔ να αντικαταστήσει τον Σαμαρά με άλλον νεοδημοκράτη πρωθυπουργό και θα εξαπέλυε μύδρους για το γεγονός ότι ο Σαμαράς συνομίλησε με τον Κασιδιάρη, ενώ παράλληλα θα καλούσε όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ακόμα δημοκρατικές ευαισθησίες, να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση εφόσον έχει πλέον αποδειχτεί περίτρανα ότι όντως η κυβέρνηση συνομιλεί με τη Χρυσή Αυγή. Παράλληλα η Αριστερή Πλατφόρμα θα καλούσε τον κόσμο στο δρόμο, με αίτημα να απομονωθεί πολιτικά η εγκληματική συμμορία της ΧΑ.

Τι θα έκανε το ΚΚΕ?
Θα καλούσε τον κόσμο να υπερψηφίσει στις δημοτικές εκλογές τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση στα σχέδια του κεφαλαίου.

Τι θα έκανε η ΔΗΜΑΡ?
Θα ζητούσε θεσμικά τη σύσταση θεσμικής επιτροπής των θεσμικά θεσμισμένων θεσμών προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν σκιά παρανομίας που τυχόν εμπεριέχεται στις -όπως και να 'χει- θεσμικά απαράδεκτες εξομολογήσεις του πρωθυπουργού, που πρέπει να ειπωθεί εμφατικά πως είναι θεσμικά καταδικαστέες όσο καταδικαστέες είναι και οι φωνές του αριστερού λαϊκισμού.

Τι θα έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ?
Θα δήλωνε πως όλα αυτά ήταν αναμενόμενο να ειπωθούν από ένα πρωθυπουργό που έχει ανοίξει τόσα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει! Όλοι στα Προπύλαια την Τετάρτη στις 7 ενάντια στην όξυνση της καταστολής.

Τραγούδι.
People like us.
Για το λόγο ότι περιλαμβάνει το εξαιρετικό ρεφρέν
We don't want freedom
We don't want justice
We just want someone to love.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si