Κυριακή, Απριλίου 27, 2014

ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Σε ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων του Ιουνίου 2012, υπήρχε ένας πολιτικός σχηματισμός που είχε κλέψει τον θαυμασμό μας. Γράφαμε:

Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ)-ΜΛ-ΚΚΕ, παίρνοντας 16.049 ψήφους, ήταν, αναμφίβολα, η μεγάλη έκπληξη των εκλογών! 
Όλα δείχνουν πως και στο χώρο των μαοϊκών ισχύει το αρχαιοελληνικό "η ισχύς εν τη ενώσει". 
Χαρακτηριστική επιβεβαίωση του ρητού, αποτελεί αυτό που συνέβη στη μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας, όπου το 2009 το ΚΚΕ μ-λ κατεβαίνοντας μόνο του έλαβε μόλις 17 ψήφους, ενώ τώρα που κατέβηκε η συνεργασία ΚΚΕμ-λΜ-ΛΚΚΕ η Ευρυτανία έδωσε στο σχήμα 18 ψήφους, δηλαδή σχεδόν 6% περισσότερο!!!

Και γεμάτοι ελπίδα και προσμονή, περιμέναμε να δούμε την ανοδική πορεία του εν λόγω σχήματος να συνεχίζεται στις ευρωεκλογές που έρχονται.

Όμως, αλοίμονο, η μοίρα αποφάσισε να βάλει τέρμα όχι μόνο στην ανοδική πορεία του εν λόγω σχήματος, αλλά στην ίδια του την ύπαρξη...

Συγκεκριμένα, στο σάϊτ του Μ-Λ ΚΚΕ ο αναγνώστης διαβάζει:

Το Μ-Λ ΚΚΕ προσηλωμένο στους μεγάλους στόχους του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα δώσει αυτοδύναμα τη μάχη των Ευρωεκλογών της 25ης Μάη με το πανελλαδικό του ψηφοδέλτιο στο οποίο θα τεθεί επικεφαλής ο σ. Ιωσήφ Σταυρίδης μέλος της Κ.Ε του Μ-Λ ΚΚΕ. 

Ενώ, αντίθετα, στο σάϊτ του ΚΚΕ(μ-λ) ο αναγνώστης πέφτει πάνω στην εξής αφίσα, με την οποία πληροφορείται το γεγονός της απώλειας βελονιού εκ μέρους της Βενετιάς, δηλαδή την απόφαση του ΚΚΕ(μ-λ) να καλέσει τους πολυπληθείς οπαδούς του σε αποχή από τις ευρωεκλογές:
Και ερωτά με αγωνία ο κάθε απλός αγωνιστής του λαϊκού κινήματος:

Τι θα κάνουν τώρα οι 18 ηρωικοί προαναφερθέντες Ευρυτάνες ψηφοφόροι του -πρώην ενιαίου- σχήματος? 
Θα αγνοήσουν την πρόταση του ΚΚΕ (μ-λ) για; αποχή και θα στραφούν στο Μ-ΛΚΚΕ? 
Και αν συμβεί αυτό, άραγε θα μπορέσει έστω ένας εξ αυτών να πείσει και τον μπατζανάκη του να ψηφίσει Μ-Λ ΚΚΕ, ώστε το Μ-ΛΚΚΕ να πάρει τουλάχιστον 19 ψήφους συνεχίζοντας την αργή αλλά σταθερή πορεία ανόδου του μαοϊκού ρεύματος στην Ευρυτανία? 
Ή μήπως θα συμβεί το -απευκταίο- σενάριο κατά το οποίο οι 17 εκ των 18 Ευρυτάνων μαοϊκών ψηφοφόρων, ως παλιοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ (μ-λ), θα επιλέξουν να ακολουθήσουν την αποχή που προτείνει το ΚΚΕ (μ-λ), και μόνο ο 18ος θα ψηφίσει Μ-Λ ΚΚΕ, πράγμα που θα δημιουργήσει τον βάσιμο κίνδυνο το Μ-Λ ΚΚΕ να λάβει μόλις μία ψήφο σε κοτζάμ Ευρυτανία? 
Και αν ισχύσει αυτό το τελευταίο σενάριο, τι μας κάνει να νιώθουμε σίγουροι ότι αυτός ο ένας, ο μοναδικός ψηφοφόρος του Μ-Λ ΚΚΕ δεν θα ασθενήσει με αποτέλεσμα να μην κατορθώσει να παει να ψηφίσει?
Και σε μια τέτοια περίπτωση, οι υπόλοιποι Ευρυτάνες (πασόκοι, δεξιοί, φασίστες, συριζαίοι κλπ) άραγε δεν θα αναρωτιούνται για ποιόν στα σκατά λόγο η εφορευτική επιτροπή μοίραζε ψηφοδέλτια ενός κόμματος που δεν πήρε ούτε μια ψήφο? 
Και δεν θα αναλογιστούν σε πόσα κομμένα δέντρα αντιστοιχούν όλα αυτά τα ψηφοδέλτια, πράγμα που θα τους δημιουργήσει συναισθήματα οικολογικής οργής ενάντια στις πλέον συνεπείς δυνάμεις του λαϊκού κινήματος, πράγμα που θα επιφέρει πισωγύρισμα της (αργά αλλά σταθερά) αυξανόμενης απήχησης των θέσεων του μαρξιστικού-λενινιστικού χώρου, με συνέπειες καταστροφικές για το ίδιο το λαϊκό κίνημα?

Ω, ναι αναγνώστη μου.
Σε αυτές τις ευρωεκλογές διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον του λαϊκού κινήματος.

Την ώρα  της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, τα μάτια μας οφείλουν να είναι στραμμένα αφενός στο μέγεθος ανόδου της αποχής [το μεγαλύτερο μέρος της θα οφείλεται στο ΚΚΕ (μ-λ)] αλλά και στη συμπεριφορά των 18 Ευρυτάνων μαοϊκών ψηφοφόρων.

Το μέλλον του λαϊκού κινήματος κρέμεται σε μια τρίχα απ' απ' τα χέρια τους.

Τέλος, για όσους αρέσκονται σε ιστορίες με συχνές -ενίοτε τριγωνικές- εναλλαγές συντρόφων, έχω να προτείνω τη μελέτη της ιστορίας των εξής κομμάτων: 

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την ιστορία του μαρξιστικού-λενινιστικού χώρου εν Ελλάδι. 
Και, είπαμε: "Όλβιος όστις ιστορίης έσχε μάθησιν": Ξέρει να γελάει με αυτούς που πρέπει αλλά ξέρει και να κλαίει για αυτούς που πρέπει.. 

Διότι επαναλαμβάνω αναγνώστη μου: όση ώρα θα διαβάζεις την ιστορία των παραπάνω κομμάτων, προς θεού, μη γελάς! 
Η κατάσταση της άκρας αριστεράς δεν είναι για γέλια. 
Είναι για κλάμματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si