Δευτέρα, Ιουνίου 30, 2014

Το φέσι

Αμάν πια, δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή κάποιων να διαστρεβλώνουν ακόμη και τα αυτονόητα... Να, ας δούμε για παράδειγμα πόση εμπάθεια, πόση κακοήθεια, πόση παραφιλολογία ξεσηκώθηκε μετά τη δημοσίευση  της παρακάτω φωτογραφίας...
...στην οποία απεικονίζεται με φέσι ο γνωστός ελληνόψυχος εθνικιστής και ελληνοπρεπώς ελληνορθόδοξος ελληναράς βουλευτής (του ναζιστικού κόμματος) Χρήστος Παππάς. 

Προς τι η έκπληξη?

Επιχειρηματίας ήταν ο άνθρωπος προ κρίσης. Ένας σεβαστός επιχειρηματίας της πόλης των Ιωαννίνων. Ώσπου τσακ, έσκασε η κρίση, κάποιοι πελάτες (όπως συνέβη σε τόσες και τόσες περιπτώσεις επιχειρήσεων) σταμάτησαν να του πληρώνουν τα χρωστούμενα, "τον φέσωσαν" κατά το κοινώς λεγόμενον, "του φόρεσαν φέσι", έκλεισε την επιχείρησή του και αναγκάστηκε προκειμένου να επιβιώσει να γίνει βουλευτής στην μακρινή και εξωτική Αθήνα.  Όμως το φέσι του είχε γίνει πλέον βίωμα. Δεν μπορούσε να το αποχωριστεί. Το φορούσε ακόμα και στις φωτογραφίσεις του.

Απλά τα πράματα καλέ μου αναγνώστη.
Απλά κι ανθρώπινα.

Παράλληλα, βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι όπως ακριβώς ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι ένας αρχαιοελληνικός χαιρετισμός προς τον ήλιο, και όπως ακριβώς η σβάστικα είναι ένα ελληνικότατο και σημαντικότατο για τους Έλληνες αρχαίο ιερό σύμβολο, έτσι ακριβώς και το φέσι (πιθανολογώ πως θα μάθουμε πλέον ότι) είναι ένα αρχαιοελληνικό κάλυμμα κεφαλής που το φορούσαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι κατά τις στιγμές ρεμβασμού των.

Απλά είναι τα πράγματα, σου λέω!
Το φέσι ήταν είναι και θα παραμείνει εσαεί ελληνικό και εξόχως ζωτικό για τη διατήρηση της ελληνικότητας των Ελλήνων! (Ρώτα και κανέναν γιατρό αν δε με πιστεύεις -απλά δώσε του λίγο χρόνο να αποκτήσει μια συλλογή με φέσια από την Τροία και μετά θα στα εξηγήσει χαρτί και καλαμάρι τα περί αρχαιοελληνικότητας του φεσιού).

Κι άσε τους κακεντρεχείς να δίνουν τις δικές τους άτοπες εξηγήσεις!

Τραγούδι. 
Κώστας Μουντάκης, Του κουζουλού το φέσι



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si