Πέμπτη, Ιουλίου 17, 2014

Ντονμπάς και Γάζα

Είναι τα αδιέξοδα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του Ιμπεριαλισμού, αυτά που κάνουν τις άρχουσες τάξεις όλου του πλανήτη να οξύνουν τη βαρβαρότητα τους, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στο σιωνιστικό σφαγείο. Η ίδια Ιμπεριαλιστική παρακμή, που έχει οδηγήσει στη σφοδρή σύγκρουση των εξεγερμένων εργατών του Ντονμπάς με τους φασίστες του Κιέβου, ρίχνει ξανά στις φλόγες τη Μέση Ανατολή, όπως φαίνεται ανάγλυφα στη χαοτική κόλαση που άφησε πίσω του ο Αμερικάνικος πόλεμος στο Ιράκ και η σημερινή διάλυση της χώρας.
Δεν μπορούν να ειδωθούν εντός διαφορετικού πλαισίου οι τραυματικές δοκιμασίες που ξαναζεί τώρα ο Παλαιστινιακός λαός. 
Καθόμανε έξω από την εν Αθήναις πρεσβεία των σιωνιστών, δίπλα σε έναν ηλικιωμένο κύριο με τον οποίο ουδέποτε έχει τύχει να συστηθούμε κατά τη διάρκεια τόσων δεκαετιών, πλην όμως θυμόμουν ότι στα νιάτα του διεκδίκησε με αξιώσεις το ενδεχόμενο να είναι ο πρώτος κόκκινος βουλευτής που θα έμπαινε στη βουλή.

Κι έτσι όπως καθόμανε, πέρασε ένα παιδί από το ΕΕΚ και μας μοίρασε την προκήρυξη του ΕΕΚ για τη συγκέντρωση. Προκήρυξη που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και το παραπάνω απόσπασμα που περιλαμβάνει και την ονομασία Ντονμπάς, την οποία ουδέποτε είχα ξανακούσει αν και βέβαια αυτό το Ντον δε θέλει και πολύ μυαλό.

Σκέφτηκα να γυρίσω στον τέως με αξιώσεις (και νυν, βέβαια, αλλά χωρίς αξιώσεις πλέον) υποψήφιο πρώτο κόκκινο βουλευτή και να του πω κάτι σε στυλ "εσύ ρε σύντροφε θα σκεφτόσουν ποτέ να συσχετίσεις τη Γάζα με το Ντονμπάς?" αλλά δεν το έπραξα επειδή το μικρόφωνο δόθηκε σ' ένα φίλο κι σύντροφο, οπότε σηκώθηκα να πάω πιο κει να τον καμαρώσω και να τον ακούσω.

Ωστόσο στριφογύρισε στο μυαλό μου αυτό το απόπασμα, δημιουργώντας μου σκέψεις του στυλ "Ρε το μπαγάσα το Σάββα, άκου ευρύτητα πλαισίου που σκέφτηκε... Ευρύτερο πλαίσιο δεν θα μπορούσε να υπάρξει!"

Γυρνώντας σπίτι μετά τη συγκέντρωση, άκουσα για το αερόπλανο της Μαλέσιαν Ερλάϊνς που έπεσε στο Ντονμπάς, οπότε και αναγκάστηκα να μονολογήσω: "Τρισμέγιστε Σάββα με τα πλαίσιά σου!!!"

Κατά τα άλλα, καλά. Μέχρι να γράψω τα παραπάνω, άρχισε να φημολογείται πως μόλις άρχισε η χερσαία επίθεση των σιωνιστών στη Γάζα.

Το μακελειό αρχίζει.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si