Τρίτη, Ιουλίου 21, 2015

Άσκηση

ΑΣΚΗΣΗ:
Να μελετηθούν τα εξής τέσσερα σημεία:

1. Δυστυχώς οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι τέτοιοι που μας αναγκάζουν να υποστούμε το μνημόνιο. Η πανευρωπαϊκή κυριαρχία της δεξιάς και η δεξιά στροφή της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας δεν αφήνουν άλλο περιθώριο. Είμαστε στριμωγμένοι.

2. Το μνημόνιο είναι φρικτό και αποκρουστικό αλλά έχει και θετικά σημεία, περιλαμβάνει πράγματα που ούτως ή άλλως θα θέλαμε και θα έπρεπε να τα κάνουμε και μόνοι μας. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε μνημόνιο θα έπρεπε να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, τις πρόωρες συντάξεις κλπ. Αν είχαν γίνει όλα αυτά, δεν θα υπήρχε ανάγκη για μνημόνιο.

3. Όσοι αντιδρούν στο μνημόνιο, δεν έχουν να προτείνουν εναλλακτική λύση. Και επιπλέον, ως λαϊκιστές που είναι, υιοθετούν τη συνέχιση και διαιώνιση όλων εκείνων των πολιτικών που μας οδήγησαν στο μνημόνιο.

4. Μόνο η πλήρης υιοθέτηση και εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων μπορεί να μας οδηγήσει εκτός μνημονίου -όμως μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε πως η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών θα γίνει με κοινωνική ευαισθησία και μέριμνα για τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται απ' τα μνημονιακά μέτρα.

Αφού μελετηθεί σε βάθος η σοφία των τεσσάρων σημείων, να ευρεθεί ποιος τα διετύπωσε πρώτος:
Α) Ο G.A.P.
B) Ο Τσίπρας
Γ) Ο Κουβέλης
Δ) Ο Ψαριανός
Ε) Ο Σαμαράς
ΣΤ) Άλλος

Βάσει της απαντήσεως που θα επιλεγεί, ο ερωτώμενος καλείται να προβλέψει σε πόσες μέρες θα δούμε την επιστροφή του GAP στο πολύ πολύ πολύ κεντρικό πολιτικό σκηνικό:
α) Αύριο
β) Σε 5-10 μέρες
γ) Σε 11-30 μέρες
δ) Σε 31-90 μέρες
ε) Ψόφο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si