Τετάρτη, Μαρτίου 02, 2016

Γάζα 13

Όταν κατοικείς στη Γάζα λογικό είναι να αποκτάς εκείνο το ιδιαίτερο είδος ευαισθησίας απέναντι σε κάποια πράγματα που ενδεχομένως σου θυμίζουν την κατάστασή σου. 

Βεβαίως, με δεδομένες τις ιδιαίτερες συνθήκες στη Γάζα, με δεδομένη δηλαδή τη δυσκολία πρόσβασης σε πηγές αντικειμενικής ενημέρωσης, θα είσαι απόλυτα δικαιολογημένος για τις ενδεχόμενες άστοχες επιλογές σου: για παράδειγμα, παρ' όλες τις χρωματικές σου διαφορές, θα σου ταίριαζε περισσότερο να είσαι Πανιώνιος και όχι Παναθηναϊκός, ας πούμε. Αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα είναι λυμένα. 

Βέβαια εμείς είχαμε την πολυτέλεια να ψάξουμε σε βάθος το ελληνικό ποδόσφαιρο καταλήγοντας στην πιο όμορφη, στην πιο ιστορική, στην πιο γλυκειά έκφρασή του: Τον Πανιώνιο. Αντίθετα, τα αδέρφια στη Γάζα καλά-καλά δεν ξέρουν αν θα ζουν αύριο... ως εκ τούτου δεν εχουν το χρόνο για τέτοιες ενδελεχείς έρευνες και τους δικαιολογώ απόλυτα που -μόνο προσωρινά, ελπίζω- βαζελοφέρνουν.

Όπως και να 'χει, πράγματι είναι συγκινητική η κίνηση που έκαναν οι παίκτες και οπαδοί της Παλαιστινιακής ομάδας Khadamat Rafah (που φέτος διεκδικεί στα ίσα το πρωτάθλημα Γάζας), να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς τη θύρα 13, τόσο (κυριολεκτικά) μέσα στο γήπεδο...

... όσο και έξω από αυτό, εκδίδοντας την εξής συγκινητική ανακοίνωση: 

Αδέρφια μας Έλληνες,αδέρφια μας οπαδοί του Παναθηναϊκού.Μάθαμε με λύπη ότι σας έδιωξαν από τη "γη σας",την ένδοξη Θύρα 13,επειδή δε σκυβετε το κεφάλι και αντιστεκεστε.
Μάθαμε ότι η αστυνομία σας εμποδίζει να γυρίσετε στη γη σας και αυτό μας θυμίζει αυτό που διαπράττει η σιωνιστική κατοχή στην Παλαιστίνη εμποδίζοντας τον πρόσφυγα λαό μας να επιστρέψει στη γη του.
Ξέρουμε πώς νιώθετε.Το ζούμε 68 χρόνια τώρα σε πιο έντονο βαθμό.Ξέρουμε όμως ότι η Θύρα 13 έχει σταθεί στο πλάι μας όποτε βρέθηκε απέναντι σε ισραηλινή ομάδα και σας ευχαριστούμε.
Δυστυχώς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε κάπως επειδή είμαστε εγκλωβισμένοι.Να ξέρετε ότι στεκόμαστε με σας με τις σκέψεις μας και με τη καρδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si