Τρίτη, Αυγούστου 23, 2016

Το σπαμάρισμα από τον δήμαρχο της καρδιάς μας


Το μήνυμα προήρχετο από κάποιον G.PATOULIS και ήτο λιτό:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΑ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΥΓΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΙΝΚ http://goo.gl/Lsoepu

Ο παραλήπτης του μηνύματος αφ' ενός έξυσε τ' αρχίδια του σχετικά με τη θεματολογία του μηνύματος, αφ' ετέρου όμως αναρωτήθηκε: "Που στον πούτσο βρήκε ο Πατούλης τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου προκειμένου να επιδοθεί σε ένα ακόμη ανεκδιήγητο σπαμ"?

Διότι δεν ήτο η πρώτη φορά που ο Πατούλης εσυλλήφθη σπαμάρων.

Πέρα από τα ανεκτά "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ" που συνήθιζε να στέλνει κάθε Πάσχα, πρωτοχρονιά, χριστούγεννα και ποιός ξέρει τι άλλο, ο Πατούλης μέσω σπαμ μηνύματος στο κινητό είχε καλέσει τον παραλήπτη να σταθεί στο πλευρό των αλήστου μνήμης Μενουμευρώπηδων, μέσω σπαμ μηνύματος τον είχε καλέσει στα εγκαίνια του πατουλικού εκλογικού κέντρου, ω, συλλογή ολάκερη από πατουλικά σπαμ είχε δεχτεί ο παραλήπτης.

Ως εκ τούτου, ήτο δικαιολογημένη η απορία του: "Που στον πούτσο βρήκε ο Πατούλης τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου προκειμένου να επιδοθεί σε ένα ακόμη ανεκδιήγητο σπαμ"?

Άξαφνα, ενεθυμήθη!

Προ κάμποσων ετών, ο Πατούλης λάνσαρε στο δήμο του μια κάρτα. Την Artemis Card. 

(Περί δήμου Αμαρουσίου και Αρτέμιδος, κλικ εδώ -διότι η καλή τέχνη πρέπει να εξυμνείται -και το παρόν μπλογκ υμνεί την καλή τέχνη). 

Ο κάτοχος αυτής της Artemis Card θα είχε τρελά προνόμια: Θα έμπαινε τζαμπέ στα τοπικά λεωφορεία του Αμαρουσίου (τα οποία θα έπρεπε ούτως ή άλλως να είναι τζαμπέ), θα είχε εκπτώσεις στις αγορές του από μαγαζιά του Αμαρουσίου (οι Μαρουσιώτες ας μας πουν αν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο -πάντως σε ένα εξεταστικό κέντρο όντως υπάρχει κάποια έκπτωση απ' όσα μαθαίνω), και το κυριότερο: οι κάτοχοι της κάρτας θα πλήρωναν μειωμένο εισιτήριο στις σούπερ-γουάου εκδηλώσεις και συναυλίες και θεατρικά του δήμου. (Εν τω μεταξύ οι εκδηλώσεις μάλλον καταργήθηκαν απ' όσα μαθαίνω). 

Για να πάρει κάποιος την Artemis Card, συμπλήρωνε μια φόρμα. Όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, τα βασικά δηλαδή. Συν τον αριθμό κινητού τηλεφώνου. Ο αριθμός του κινητού ήταν βασική προϋπόθεση. 

Τέλος πάντων, κάτι παππούδια δεν είχαν κινητό, οπότε ο αριθμός του κινητού ήταν μεν βασική προϋπόθεση αλλά σιγά-σιγά η βασικότητά της χαλάρωσε. (Βέβαια, μια στο τόσο χτυπούσε το σταθερό τηλέφωνο και μια φωνή από τη γραμμή του δημότη ζητούσε, ευγενικά, τον αριθμό του κινητού "για να λαμβάνετε ενημέρωση σχετικά με τις νέες προσφορές της Artemis Card και σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου" κλπ κλπ).

Είτε έτσι είτε γιουβέτσι, ο δήμαρχος της καρδιάς μας είχε πλέον στη διάθεσή του μια μεγάλη λίστα με αριθμούς κινητών, οπότε μπορούσε πλέον απερίσπαστος να σπαμάρει. 

Βρε δεν πα να είχε μετακομίσει ο άλλος από το Μαρούσι στη Λάρισα ή στο Λονδίνο; 
Το πατούλειον μήνυμα το είχε εξασφαλισμένο. 
Βρε δεν πα να ήταν ορκισμένος πολιτικός αντίπαλος του δημάρχου της καρδιάς μας; 
Το πατούλειον μήνυμα θα ερχόταν εξάπαντως. 
Βρε δεν πα να δούλευε στην εφημερίδα Αυγή;
Το πατούλειον μήνυμα θα τον ενημέρωνε πως είναι θαυμαστής του Γκέμπελς. 

Γι' αυτό σου λέω μάτια μου... Να προσέχεις που δίνεις τον αριθμό του κινητού σου. 

Ο δήμαρχος της καρδιάς μας, παραμονεύει να σπαμάρει ασύστολα!

Τώρα αν τα έξοδα αποστολής των σπαμ μηνυμάτων που προωθούν τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του Πατούλη πληρώνονται από τις τσέπες των δημοτών, δεν το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. 

Υπάρχουν άλλα ζητήματα που με απασχολούν περισσότερο.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si