Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2016

Φιλότι, όμορφο χωριό

Συγκλονισμένη από την πτώση κεραυνού μέσα στο Φιλώτι, είναι η τοπική κοινωνία. Aπό τον κεραυνό τραντάχτηκαν τα σπίτια σε συνδυασμό με τον εκκωφαντικό θόρυβο. Ο κεραυνός έπεσε πάνω στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα με αποτέλεσμα να κοπεί ο Σταυρός και να θρυμματιστεί στο έδαφος, το ευτύχημα από το συγκλονιστικό γεγονός είναι ότι παρότι ήταν νωρίς γύρω στις 8 και μισή δεν περνούσε κανείς από το σημείο εκείνο.

Στην φώτο φαίνονται κομμάτια από τον Σταυρό, μπροστά από την εκκλησία.
Αυτή η προχτεσινή είδηση του filotinews  σχετικά με το συμβάν στο Φιλότι*, οφείλει να μας προβληματίσει και να μας διδάξει:
Όσοι δεν περνούσαν ούτε απέξω από την εκκλησία, τη γλίτωσαν. (Άγιο είχαν, θα έλεγε κάποιος). Όμως... Φαντάσου τι συμφορά θα είχε συμβεί αν...

Ας προσέχουμε έξω από ποιά κτίρια βαδίζουμε, ας προσέχουμε σε ποιά κτίρια συχνάζουμε.
Ο κίνδυνος ελλοχεύει. Η άγνοια σκοτώνει!

Να, για παράδειγμα, διαβάζω εδώ στο Naxos.gr:

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δίας πατέρας των θεών, γεννήθηκε στην Κρήτη αλλά μεγάλωσε στη Νάξο, όπου λατρεύτηκε από τους κατοίκους, οι οποίοι έδωσαν και το όνομά του Ζεύς (Ζας) στο ψηλότερο βουνό τους. 

Στην κορυφή του Ζα, όπως αναφέρει η μυθολογία, ένας αετός  παρέδωσε  στο Δία τον κεραυνό με τη βοήθεια του οποίου έγινε κύριος του Ολύμπου.

Τραγούδι
Γιώργος Σακελλάριος,
Φιλότι όμορφο χωριό


*Παρατηρώ ότι η διαμάχη συνεχίζεται σχετικά με το εάν το Φιλότι θα πρέπει να γράφεται Φιλότι ή Φιλώτι. Δεν έχω ιδέα ποιά γραφή είναι η ορθή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si