Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2016

Μοιραστείτε online λογαριασμούς χωρίς να δώσετε τον κωδικό σας

Κυκλοφόρησε μια εξαιρετικά χρήσιμη, ενδιαφέρουσα και -ενδεχομένως- διασκεδαστική επέκταση του Chrome.

Για ποιό λόγο είναι χρήσιμη και ενδιαφέρουσα, το θεωρώ ευνόητο -αρκεί ο αναγνώστης να διαβάσει την παρούσα ανάρτηση μέχρι τέλους.

Ωστόσο υπό προϋποθέσεις αυτή η επέκταση μπορεί να γίνει και διασκεδαστική. Φαντάσου ας πούμε να είσαι μπλόγκερ και να έχεις έναν πανύβλακα ο οποίος κατά καιρούς σου έχει στείλει 28.421 μηνύματα γέμοντα βλακείας. Και ναι μεν εσύ έχεις στείλει αυτά τα μηνύματα στην άββυσσο του κάδου απορριμμάτων του blogger.com αφήνοντας αναξιοποίητο τέτοιο πλούτο βλακείας, όμως....

Έχεις υπολογίσει πόσες βδομάδες γέλιου θα μπορούσες να χαρίσεις σε μια ευρεία ομάδα φίλων σου εάν τους έδινες πρόσβαση σε αυτά τα 28.421 μνημεία βλακείας? Θα σε ευγνωμονούσαν!

Με ποιόν τρόπο όμως θα το κατόρθωνες?

Μέχρι χτες κάτι τέτοιο έμοιαζε ακατόρθωτο.

Τώρα όμως.....

Πώς να μοιραστείτε online λογαριασμούς 
χωρίς να δώσετε τον κωδικό σας

Θέλετε να δώσετε σε έναν φίλο πρόσβαση στο λογαριασμό σας, αλλά δεν θέλετε να του δώσετε πραγματικά τον κωδικό πρόσβασής σας. Ίσως έχετε κάνει το λάθος να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς σας και δίνοντάς του τον κωδικό για το Facebook σας του δίνετε πρόσβαση σε ολόκληρη τη ζωή σας. Ή απλά θέλετε να έχει προσωρινή πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τον κωδικό σας! 
(...)
Όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχει μια επέκταση του browser γι’ αυτό.

Το AccessURL καθιστά εξαιρετικά εύκολο να μοιραστείτε τις πληροφορίες σύνδεσής σας με όποιον θέλετε για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Όμως, υπάρχουν μερικές παγίδες! Πρέπει και εσείς αλλά και ο φίλος σας να χρησιμοποιείτε Chrome καθώς το AccessURL είναι μια επέκταση του εν λόγω προγράμματος περιήγησης και θα πρέπει να παραμείνετε συνδεδεμένοι σε αυτόν τον λογαριασμό για να μπορέσει να έχει πρόσβαση και η άλλη πλευρά. Το τελευταίο είναι στην πραγματικότητα ένα μέτρο που εφαρμόζεται από την AccessURL για λόγους ασφαλείας.

Η ιστοσελίδα μας δίνει μια μικρή γεύση για το πώς λειτουργεί:

Το AccessURL δεν βασίζεται ή δεν έχει πρόσβαση σε ονόματα χρήστη ή κωδικούς πρόσβασης. Το AccessURL βασίζεται σε cookies. Στις περισσότερες ιστοσελίδες, αυτό σημαίνει ότι αν έχετε αποσυνδεθεί, ο καθένας που χρησιμοποιεί το AccessURL σας θα σας αποσυνδέσει και εσάς. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που το AccessURL δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια πάνω από όλα.

Έτσι, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μοιραστείτε τον Facebook λογαριασμό σας. Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι και πατήστε το κουμπί της επέκτασης. Θα έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε μια περίοδο λήξης 24 ωρών, 1 εβδομάδας ή και ποτέ. Το ότι έχουμε περισσότερες επιλογές σε αυτή την ενότητα είναι πολύ χρήσιμο – όπως για παράδειγμα το μόλις κλείσετε την καρτέλα ή μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών. Το AccessURL θα δημιουργήσει έναν ιδιωτικό σύνδεσμο που μπορείτε να μοιραστείτε με όποιον θέλετε. Θα πρέπει, ωστόσο, να έχουν το AccessURL εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους.

ΠΗΓΗ

Τραγούδι.
Ρασούλης, Ξυδάκης, Κοντογιάννης, "Σουξεδιάρικο"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Mi-la-re,
mi-la-re-si